Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У МОСКВИ: Почео састанак са Путином

0

vucic-putin

MOСKВA – Премиjер Aлекасандар Вучић састао се данас пре подне са председником Русиjе Владимиром Путином, са коjим ће потврдити све договоре коjи су са руским партнерима дефинисани током тродневне посете делегациjе Србиjе Mоскви.

Састанак jе почео нешто пре поднева, по средњеевропском времену.

Oво jе трећи сусрет премиjера Србиjе са шефом руске државе у последњих 15 месеци, а тема разговора биће, како jе наjавио Вучић, унапређење сарадње две земље.

Између осталог, српски премиjер jе навео да ће са председником Русиjе разговарати о бесцаринском извозу фиjатових возила у ту земљу, набавци новог наоружања за Србиjу и искоришћења њене наменске индустриjе, инфраструктурним проjектима…

„С председником Путином ћемо jош jеданпут проћи све и он даjе потврду за све договоре коjе смо направили и коjе ћемо направити“, рекао jе Вучић.

На питање на шта ће ставити акценат у том разговору, премиjер Србиjе jе одговорио да jе то економиjа, али и да економиjа иде „у пакету“ са добрим политичким односима.

Председник Владе Србиjе у Mоскви jе поновио да Србиjа неће уводити санкциjе Русиjи, али и да о важним питањима за нашу земљу, референдуму, изборима и евроинтеграциjама, не одлучуjе Mосква, ни било коjи други центар политичке или финансиjске моћи, већ искључиво Београд, односно Србиjа.

Прес секретар председника Руске федерациjе Дмитриj Песков саопштио jе синоћ да ће Путин jавни део радног дана започети сусретом са премиjером Србиjе.

Вучић и Путин су се прво састали 7. jула прошле године у Mоскви, када jе било речи о Jужном току и сарадњи двеjу земаља, а потом jе Путин боравио у Београду поводом 70. годишњице ослобођења Београда од фашизма, када jе организована Воjна парада.

У међувремену, Вучић и Путин разговарали су и телефонским путем о начину исплате дуга за гас.

Премиjер Вучић, коjи данас завршава тродневну посету Mоскви, разговарао jе претходних дана са премиjером те земље Дмитриjем Mедведевом и руководством броjних руских фирми коjе послуjу у Србиjи, попут Гаспрома и Руских железница.

Извор: Танјуг