Прочитај ми чланак

Вучић: Све ћу да учиним да Србија уђе у ЕУ; неће бити избора

0

VUCIC O AKTUELNOJ POLITICKOJ SITUACIJI(Б92, Татјана Алексић)
„Ако споразум са Приштином потпише неко из Владе и то прихвати Скупштина онда је јасно да се мора спроводити.

Само је питање како да то урадимо са сагласношћу нашег народа, а не против његове воље“, каже за Б92 први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, који за следећу недељу најављује одлазак на КиМ. Он истиче и да ће Србија учинити све да добије датум за почетак преговора са ЕУ, а да не сруши своју државност.

Господине Вучићу, како су протекли разговори са Србима са севера Косова?

Нисмо постигли договор и очигледно је да не постоји воља за референдумом, зато што, мислим да је свима јасно, како би се народ и грађани изјаснили. Ми не можемо да мењамо Србе на северу и са нашим народом морамо да радимо, и наставићемо да радимо. Наредних дана очекујем да наставимо те разговоре и да видимо, пошто је потпуно јасно да ће споразум бити на снази и да видимо како и на који начин идемо у имплементацију.

Да ли то значи да референдум више није опција?

По ономе што су они нама понудили, ви знате да сам ја то рекао и на конференцији за новинаре, по ономе што су они нама донели, тих неких пет, шест услова, потпуно је јасно да они тај и такав референдум не желе.

Срби са севера Косова кажу да је план имплементације споразума гори од самог споразума. Како ћете тај план спроводити ако немате подршку лидера са севера Косова?

П