Прочитај ми чланак

Вучић: Србима никад ништа није добро, губимо паре због једног храста

0

hrast12

Београд — Вицепремијер Александар Вучић изјавио је поводом идеје за пројекат „Београд на води“ да ће државни органи поштовати закон, али да се мора поштовати и туђ новац.

Вучић је рекао да се државни органи неће обазирати на све могуће препреке и да ће посао завршити.

Вучић је на питање зашто није расписан конкурас за „Београд на води“, рекао да нема ништа против, али да би волео да представник удружења архитеката који тражио да се распише конкурс, „пронађе три милијарде и сто милиона долара па да расписе неки конкурс“.

„Ја знам да нама Србима никада ништа није добро. Шта год да урадимо, увек ће се пронаћи неко ко ће у нечему фалинку да пронађе, па макар то било највелелепнији, најлепши могући пројекат за нашу земљу“, рекао је Вучић.

Вицепремијер је рекао да ће се поштовати закон, али је затражио да се „нечији новац поштује“.

„Ако мислите да идемо у Европу, али да се спрдамо с туђим новцем, да га ниподаштавамо, да је наша памет много преча и важнија и то што смо ми много лепи, него нечије три милијарде долара, а ја вас питам где ви мислите да ми живимо, где хоћете да ми живимо!?“, рекао је Вучић.

„Имате у Емпајер стејт билдингу или Рокфелер центру ‘фаст лејн’ за 20 долара да брже прођете. Свуда у свету… Шта хоћете људи, да онај ко да три милијарде, да то не поштујемо!? Па какав то свет хоћемо да правимо? Хоћемо ли у социјалистичко самоуправљање да се вратимо? Ја нећу!“, рекао је Вучић.

Вицепремијер је рекао да ће преузети одговорност.

„Покажите људима данас како изгледа Бара Венеција и покажите 2017. како ће то да изгледа. И онда ћу да вас питам: ‘А зашто сте правили на сваком месту препреке и покушавали нешто да зауставите?’. Уопште се нећу обазирати на то и уопште се државни органи неће обазирати на све могуће препреке, поштоваћемо закон, али ћемо посао да завршимо“, рекао је Вучић.

„На храсту сам и сам научио лекцију. Много сам је добро научио. Због тога што сам послушао све друге који су солили памет и држали предавање данима, ми данас губимо безмало два милиона евра на годишњем нивоу због једног дрвета. Много ми је драго то дрво, али та два милиона евра ми треба да узмемо од вас, од пореских обвезника. Па када вас питам да ли више волите да за та два милиона евра изградимо пет вртића или тај један храст, ви ми одговорите да више волите један храст. Али ја не мислим да је то тако“, рекао је Вучић.

Вучић о „Београду на води”: Посао ће бити завршен

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да се у спровођењу пројекта „Београд на води” државни органи и он уопште неће обазирати на све препреке, да ће се закон поштовати, а посао бити завршен.

„Ми ћемо поштовати законске процедуре и у складу са законом ћемо све донети, али туђи новац се мора поштовати. Ако мислите да идемо у Европу а да се спрдамо са туђим новцем, да је наша памет много преча и важнија него нечије три милијарде долара, морам да вас питам где мислите да ми живимо”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да ће у спровођењу тог пројекта преузети одговорност. „Променићемо лице Београда и Србије, изгледаће (град) сто пута боље него што данас изгледа”, рекао је први потпредседник владе.

„На храсту сам научио лекцију, због тога што сам послушао све друге. Ми данас губимо безмало два милиона евра на годишњем нивоу због једног дрвета. Много ми је драго то дрво, али та два милиона евра ми треба да узмемо од пореских обвезника ове земље, па вас питам да ли више волите да за тај новац изградимо пет вртића”, казао је Вучић.

Директор новоосноване компаније „Игл Хилс” Мухамед Алабар представио је 18. јануара у Београду пројекат „Београд на води” Вучићу, председнику Скупштине Србије Небојши Стефановићу, председнику привременог већа Београда Синиши Малом и другим члановима Владе Републике Србије.

Мухамед Алабар, власник компаније која је подигла највишу зграду на свету Бурџ Калифа, спреман је да у пројекат „Београд на води” инвестира више од три милијарде долара.