Прочитај ми чланак

Вучић сеје семе за будуће „тешке одлуке“ за Прешево, Бујановац и Медвеђу

0

presevska dolina

Ево најсвежијег примера како Александар Вучић конкретно мисли да „сачува мир“ у Србији, и од ње направи „сидро стабилности“ у региону. Тако што ће препустити још један део државног суверенитета снагама којима било какав српски суверенитет највише и смета.

„Представници Владе Србије, народни посланици из Прешева, Бујановца и Медвеђе, представници тих општина и националних мањина сагласили су се данас око методологије којом ће бити процењен број становника на југу Србије… Методологију је данас представио тим међународних експерата ангажованих од стране Амбасада Сједињених Америчких Држава и Велике Британије и Делегације Европске уније у Београду, на састанку којим је председавао ОЕБС“, гласи вест агенције Бета од 12.6.2015.

Дакле, држава Србије, односно оно што је од ње остало, добровољно се одрекла (још једног) обележја и инструмента државног суверенитета – вршења пописа становништва – и то на посебно осетљивој територији, за коју је јасно да је мета територијалних претензија агресивне суседне земље (погодили сте, Албаније), али и стратешких интереса једне агресивне војне алијансе (још једном сте погодили – НАТО) и једног агресивног политичког савеза заоденутог у јагњеће рухо (и трећи пут сте погодили – ЕУ).

Нема потребе бројати становништво, утврдити ко стварно борави где, ко је фиктивно пријављен, ко је пријављен на више места, итд. Србија, као што нам премијер Вучић све време упорно доказује, нема ни знања ни људе за тако сложен посао, који не може да буде препуштен неуким, примитивним и заосталим народима какви су Срби. Све ће то сад бити, не чак ни избројено, већ „процењено“ од стране наших западних, про-великоалбанских „пријатеља“. А они, наравно, нипошто неће допустити да се исти арбанашки етно-номади пријаве и у Прешеву, Бујановцу или Медвеђи, и на Косову и Метохији, и у Црној Гори, и у Македонији (наравно, са главном „базом“ негде у Швајцарској, Аустрији, Немачкој, Словачкој или сл.), и да на сваком месту буду појединачно избројани, пардон – „процењени“. Као што то раде већ деценијама, вештачки дижући своје бројеве свуда тамо где је пројектована етнички чиста, али бесумње проевропска „велика Албанија“.

Затим ће, кад се све лепо процени, и ако „процењивачи“ још увек процењују да им је потребан, Александар Вучић изаћи пред напаћену српску јавност, ако је могуће још мрачнијег израза и гласа него обично, и саопштити нову „непријатну истину“, коју, наравно, „морамо да поштујемо“. Иако је тек само плод „процене“. Јер, кад евроатлантски пријатељи нешто само процене – то је, у напредњачко-социјалистичкој психи, већ готова ствар. „Реалност“ којој једино треба салутирати. Са што поноснијим и пркоснијим изразом лица, бар док камера снима.

Дакле, можемо очекивати, у блиској будућности, надуване бројеве арбанашке, а можда и „ромске“ и још понеке мањине у ове три општине на југу Србије, на основу којих ће се захтевати нова права, нова средства, мање присуство војске и полиције или, још боље, „мешовити састави који одсликавају локалну етничку заступљеност“, итд.

Када се овој слици дода још једна свежа вест, да УНХЦР на подручју само општине Прешево сваког дана региструје „око 200“ избеглица из Сирије и Авганистана које, пошто пређу границу са Македонијом, траже азил у Србији, онда је јасно да су изгледи за мир и стабилност још неупоредиво већи.

Да, добро сте прочитали. Сваког дана.

Хоћемо да процењујемо колики се број садашњих и будућих терориста дневно инфилтрира међу ових 200? Можда би и могли да све није у рукама фамозног „међународног фактора“, и то на територији на којој смо се управо одрекли права вршења пописа становништва.

Али – зашто би ово било изненађујуће? Влада која се добровољно одрекла суверенитета Србије на Косову и Метохији, одрећи ће га се где год буде требало. И кад год буде требало. Док год владају Србијом, макар и номинално.

(ФскСРБ – А. Павић)