Прочитај ми чланак

СМЕНЕ У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА: Вучић сече директоре!

0

vucic-foto-m-milankovic_4

Премијер Александар Вучић креће у сечу директора јавних предузећа. Имена ће се врло брзо знати, а нека од њих ће бити и изненађење, пошто се ти директори у јавности размећу својим резултатима. Међутим, за сада је сигурно да ће сменити директоре у предузећу „Железнице Србије“, а та одлука се односи на огранке „Србија воз“ и „Инфраструктуре железнице Србије“.

Премијер није задовољан радом руководећих људи у том предузећу, а кап која је прелила чашу било је што је воз на линији Београд-Бар стајао више од осам сати код Ваљева. Премијер је јуче гостујући у јутарњем програму ТВ „Пинк“ казао да ће сви директори који нису испунили очекивања бити смењени. Вучић је поручио и да Србију чека „тешка, добра и успешна година“.

Премијер је изјавио да би просечна плата за две године у Србији требало да износи 500 евра и истакао да би био незадовољан сваким другим резултатом осим растом БДП-а од најмање два одсто у овој години и најмање три одсто у 2017. години. Вучић је рекао и да ће се држава борити да „Телеком“ не пропадне.

– Ја сам био једини тужан што нисмо продали „Телеком“. Људи то доживљавају као сребрнину, али нису свесни да не можемо да улажемо онолико колико се улаже у „Дојче телеком“ – казао је он и додао да је држава власник 22 одсто акција „Телекома“ и да то нису хтели да продају за мање од милијарду и 400 милиона евра, а да је понуда била мања од тога. Он је подсетио да део акција „Телекома“ имају и грађани и да су то делили „кретени који су куповали вољу народа“. Вучић је јуче разговарао телефоном са Исом Мустафом о примени Бриселског споразума и наставку дијалог. Он понудио помоћ за санацију поплава које су погодиле КиМ.

Нећемо праћкама на авионе

Вучић је рекао да очекује бум наменске индустрије и поручио да набављамо оружје како би се заштитили. „Не набављамо ништа и не радимо ништа због Хрватске, али морамо да водимо рачуна о заштити наше земље“, казао је премијер.

Извор: Ало