Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ПОВОДОМ УДАРА НА СИРИЈУ: Ми смо мала земља у игри великих сила

0

Ми смо мала земља у игри великих сила и не треба да се мешамо. Ово је показало да је политика мира и неутралности и "усе и у своје кљусе" наша политика, она коју треба да водимо - рекао је председник Србије Александар Вучић у укључењу уживо на јавном сервису поводом ноћашњих ракетних удара на Сирију.

Вучић се јавности и у суботње јутро обратио из Председништва на Андрићевом венцу.

Вучић је нагласио да ће многи после овог боље разумети његове речи од јуче и оно што је рекао у Берлину а што је потврдила и канцеларка Меркел колико је мир важан.

Он је додао и колико је лако да зачас посла букну жаришта кад у свету траје борба за превласт око нафте, гаса, руда…

– Политика војне неутралности је једина политика коју можемо да водимо, јер бити на страни јачег, не мора да значи да смо на страни морала и правде, рекао је и додао да је политика коју је Србија установила о војној неутралности таква да разумемо своје место у свету.

„Ми смо бројчано мала земља, морамо са свима да разговарамо и да имамо партнерски и пријатељски однос“, рекао је Вучић.

 

– Зато ми морамо да будемо тихи и паметни да водимо своју политику, економску пре свега – додао је он рекавши да га све ово што се дешава више подсећа на атмосферу уочи Првог него уочи Другог светског рата, али и да га је подсетило и на све оно што нам се дешавало пре 19 година, да је то једно „болно подсећање на период кроз који смо прошли“.