Прочитај ми чланак

Вучић се није појавио пред Јеремићем у судници! – Раније говорио да то једва чека!

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је данас, после три и по године, пред Вишим судом у Београду коначно почело суђење по тужби коју је поднео против председника Србије Александра Вучића због изјаве да је „Јеремић шеф међународне банде лопова“ и да је Вучић позван да 17. фебруара 2022. године да исказ пред судом.

„Надам се да ће се Вучић тада појавити у судници, пошто је више пута јавно изразио спремност за то. Данас није био на суђењу, иако је често говорио да једва чека да се са мном суочи“, рекао је Јеремић новинарима по завршетку суђења.

Јеремић, који је данас дао исказ пред судом, навео је да ће се суђење сасвим сигурно завршити тако што неће бити ниједног доказа да за Вучићеву тврдњу да је „шеф међународне банде лопова“.

„Да их је било, тужилаштво је ваљда требало да предузме нешто по том питању у претходне три и по године. Вучић је изговорио неистину. Нисам ни под каквом истрагом ни у Србији нити било где у свету, а већ три и по године тражим правду пред нашим правосуђем“, рекао је Јеремић.

„Ја ћу ову ствар истерати до краја, не због мене, него због принципа, јер шта могу да очекују грађани од правосудног система ако јавна личност за изговорену очигледну лаж чека три и по године на почетак суђења“, рекао је Јеремић.

Упитан о најави Вучићевих адвоката да ће председник Србије против Јеремића поднети противтужбу, Јеремић је одговорио да би било лакше ако би се Вучић „макар једном усудио на било какву врсту јавног суочавања“.

„То би колико сутра могло да се догоди на телевизији, јер постоји значајан број медија на које Вучић има доста солидан утицај, али ако то мора да буде у судници, нека буде и у судници. Било би корисније за грађане да своје мишљење на телевизији сучели са мном или било којим опозиционим лидером“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да га је Вучић оптужио да је „шеф међународне банде лопова“ на скупу на којем су били страни амбасадори, чиме му је намерно починио и међународну штету.

На питање о разговорима у опозицији о заједничком наступу, Јеремић је одговорио да је тај „договор требало да буде постигнут јуче“ и да Народна странка у разговорима нема ултимативне захтеве „нити било коме намеће било шта“.