Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Са 99 одсто сигурности могу рећи да Париза неће бити

0

Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос да скупа у Паризу највероватније неће бити.

Гостујући на телевизији Пинк, Вучић је рекао да му се чини да су косовски Албанци желели да на посредан начин пошаљу поруку Немцима и Французима да Европљани не треба да решавају проблем Косова.

„Са 99 одсто сигурности могу кажем да Париза неће бити“, казао је Вучић и оценио да су Немци и Французи „добро разумели“ поруку коју им је како је рекао, послала Приштина.

Вучић је рекао да се Србија понашала конструктувно, озбиљно и да жели дијалог и конструктивно решеје, али не жели да улази у разговоре у којима мора рећи унапред да ће потписати независност, а да о таксама не може да се прича.

Он је казао да су то све ствари које показују да Приштина не жели дијалог и да жели да свим у потпуности управљају САД и нико више. То, према његовим речима, није реално, а Немци и Французи су поруку добро разумели.

„Мислим да је њихова одлука да састанка неће бити“, додао је Вучић указујући да су шансе мање од један одсто да Албанци прихвате да се разговара о таксама и да састанка ипак буде.

„Париза ће бити само уколико Албанци буду рекли да ће се понашати озбиљно, а тога неће бити, нагласио је председник. Он је рекао да ће француски председник Емануел Макрон за мање од месец дана доћи у Београд и да ћемо га „дочекати како треба“.ВУЧИЋ: Са 99 одсто сигурности могу рећи да Париза неће бити.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!