Прочитај ми чланак

Вучић реплицира и Топалку, али ћути на то да је он Оскар, шеф мафије у Србији

0

Више од две недеље прошло је од када је јавност сазнала да се у Скај преписци функционера СНС и чланова клана Дарка Шарића, под кодним именом “Оскар” спомиње неко ко доноси све одлуке, а да још увек није откривено ко стоји иза њега. Опозиција је уперила прстом у председника Србије Александра Вучића, али он се и даље не оглашава по том питању, што је у најмању руку чудно, јер он коментарише сва дешавања у овој земљи. Чак и Топалка.

Ко је Оскар?

Једно је од кључних питања претходне две недеље. Кључно је због тога што се из Скај преписке групе Дарка Шарића сазнало да је то неки свемогући функционер, који једини може да утиче на кривични поступак који се води против Шарића и његове групе.

Опозиција је става да се иза овог имена крије сам председник Србије, због чега су претходна три дана на седнице Народне Скупштине доносили статуе Оскара на којима је писало Александар Вучић.

Седница скупштине Србије, опозиција Фото: Амир Хамзагић/Нова.рс
У одбрану Вучића стала је једино председница Народне скупштине Ана Брнабић и упитала зашто је немогуће да Оскар буде, рецимо, она.

“Ниједан истраживачки медиј на свету не би никада могао себи да дозволи да то уради на такав начин. Они кажу да немају доказ за ту сумњу, већ да тако мисле зато што је то неко ко је наводно био изнад Министра унутрашњих послова, а то не може бити премијерка него Александар Вучић”, рекла је Брнабић.

Од тада па све до данас нисмо чули ни слово од других представника власти на ову тему, чак ни од председника Вучића.

Адвокат Иван Нинић каже за портал Нова.рс да је то апсолутно нелогично.

“Вучић је човек који зна свако село и он нацији жели да се представи као Супермен, као што Шарић види Оскара. Свих 12 година покушава да нас убеди да он зна све о свима, свакоме и свему. Немогуће је и нелогично да нема коментар на ову тему. Али он исто тако није имао коментар ни када су новинари објавили аудио снимак жандара Ненада Вучковића Вучка и данима је вешто избегавао да одговори било шта на ту тему. Правдајући се да није стигао да преслуша овај снимак”, каже Нинић и додаје да Вучић одаје утисак човека који се труди да сазна шта ће бити вест још пре него што она буде објављена.

“Његова владавина почива управо на контроли вести. Када избегава да коментарише било шта што има везе са Скај апликацијом, штити себе од отварања Пандорине кутије. Скај апликација је Ахилова пета ове власти и Скај је црна напредњачка кутија која ће бити отворена кад тад. Ако је не отворимо ми овде, отвориће је странци и стране службе” поручује Нинић.

У интервјуу за наш портал судија Миодраг Мајић рекао је да ће се сазнати ко је Оскар.

“Иако делује некада патетично, заиста постоји оно да је правда спора, али достижна. Оног тренутка када се правосуђе ослободи, када нова власт буде решена да се правосуђе бави оним што је њен посао, верујем да је релативно лако брзо и решива ствар. Немогуће је да новинари буду бољи истражитељи од тужилаца, то је велика срамота”, рекао је Мајић.

И судија Милимир Лукић, на ког су припадници Шарићеве групе покушали да врше притисак у поступку који се води против њих, рекао је у интервјуу за Радар да Тужилаштво за организовани криминал треба да затражи наставак Скај преписке, јер има осећај да ће се ту појавити лице које се идентификује као велики шеф са кодним именом Оскар.

“Онда ће се лако утврдити његов идентитет. Тада ћемо видети да ли је опозиција неосновано и лажно теретила председника Вучића да је он велики шеф „Оскар“, и терати је да се због тога јавно извини председнику, или ће он морати пред органима државе да објашњава зашто противуставно делује на рад правосуђа” закључује он.