Прочитај ми чланак

Вучић: Радујем се протестима и демонстрацијама

0

Председник Србије Александар Вучић на гостовању у емисији "Ћирилица", одмах на почетку коментарисао је дешавања испред Председништва, где су незадовољни грађани протестовали.

– Ја не волим да оставим људе са којима радим да буду сами, па сам чекао да се заврши протест. Неки људи су позвали на окупљање против мера које смо увели, као да нисмо штитили здравље људи, очекујући велики протест – рекао је Вучић.

Говорећи о коронавирусу, Вучић је рекао да сматра да је борба била велика, али да постоје ствари које су могле другачије. Ипак, задовољан је резултатима и поред губитака, за које је рекао да тешко падају свима. Истакао је да сада креће економска борба и да ћемо у наредних годину дана водити велику борбу да се вратимо. Додао је да ће пољопривреда брзо стати на ноге.

Рекао је да је поносан што је Србија добила помоћ и подршку са свих страна што говори о политици Србије и о њеном положају.

– Поносан сам на то што смо смо успели да обезбедимо помоћ и подршку и од Народне републике Кине и из Руске федерације, из ЕУ, из Норвешке, из Израела, из Мађарске. Рекао бих са свих континената и из Сједињених америчких држава – навео је.

САД су помогле Србији у тренутку када су имале своје проблеме, додао је он.

– Послали су нам и тестове и послали су нам и маске. Бескрајно сам захвалан и господину Годфрију и пошто се о томе мало причало у јавности.