Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ РАДИКАЛ: Ја сам лично за бојкот! ВУЧИЋ САД: Бојкот штети држави!

0

Савез за Србију, односно све странке које су у њему бојкотоваће предстојеће изборе у Србији заказане за 21. јун све док се не успоставе нормални изборни услови и док се медији не ослободе. Председник Србије Александар Вучић овај потез опозиције свакодневно осуђује, а у једном гостовању чак је рекао да је то "зла намера опозиције, и да ће бојкот штетити држави". Међутим, у јавности се појавио новински чланак у којем се управо Вучић, док је још био радикал залаже за бојкот.

Тако је председник Србије у гостовању на телевизији Пинк рекао једном приликом да постоји опасност да се бојкотом избора нанесе штета држави Србији и да се, како је тада рекао, види зла намера политичког блока који нема ништа друго осим бојкота као опцију.

– То ће свакако бити случај. Прављења штете у смислу прављења проблема и тензија у земљи и пред међународним факторима – додао је тада Вучић.

Међутим, изгледа да је председник Србије потпуно заборавио своју политичку прошлост и време када је био у Српској радикалној странци.

Наиме, у новинском чланку из тог периода управо је Александар Вучић, тада генерални секретар СРС, говорио о изборним медијским условима и бојкоту, који ће у случају погоршања услова уследити.

– Радикали ће захтевати директан ТВ пренос заседања Скупштине Србије, не би ли се народ упознао са медијским условима. СРС је изузетно незадовољна условима, како у режимским, тако и у локалним медијима под контролом Коалиције „Заједно“.

Како се даље у том тексту наводи, у случају драстичног погоршања медијских услова, органи СРС ће размотрити хоће ли учествовати на изборима, а Вучић би се лично заложио за бојкот.