Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Против су разграничења, а да ни не знају шта је ТАЧИ: Прешево је део Косова

0

Вучић је казао да опозиција подстиче тему Косова и Метохије јер морају да пронађу нешто чиме би добили гласове, а имају сви заједно много мање гласова.

„Ја сам одлично разумео вољу грађана, да смо и када не разумемо нешто, увек против. Схватио сам да су људи против, али сам мислио да је проценат много већи, 75 одсто“, рекао је Вучић, додајући да су против нечег за шта ни не знају шта је.

Навео је да је његово да поштује вољу грађана.

„Нека закључују шта хоће, ми да штитимо своје интересе“

Председник Србије је, поводом помињања у Европском парламенту могућности решења за Косово разграничењем, поручио да они могу да закључују шта желе, а да је наше да штитимо наш интерес.

„Не знам какве то везе има са њима, али добро. Има везе са свима у свету, најмање са Србима и Албанцима. Њих нико не треба да пита. То нема везе са реалношћу. Погледајте шта се збива у Приштини, у свету.

Тежак период очекује многе светске силе, због унутрашњих проблема“, рекао је Вучић новинарима.

Тачи: Постоји могућност уједињења Прешевске долине са Косовом

Шиптарско-окупаторски председник „Косова“ Хашим Тачи изјавио је да постоји реална могућност уједињења „Прешевске долине са Косовом“, чиме би се, а у оквиру дијалога Београда и Приштине, реализовало, како каже, „легитимно право“ грађана Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Он је на свом Фејсбук профилу написао да је у понедељак и уторак имао састанке са представницима из академског света, бизниса, студентима, представницима цивилног друштва и новинарима, углавном из Прешевске долине, а да је главна тема разговора било припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Тачи је навео и да ће овој теми говорити на конференцији Франкофоније у Јерменији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!