Прочитај ми чланак

Вучић понижава родитеље у Србији

0

"Јучерашњом изјавом да мајке не желе да раде због тога што за двоје деце узимају социјална давања у висини минималца, увредили сте не само незапослене родитеље и њихову децу, него и све породице у Србији, без обзира на материјално стање у којем се налазе", навео је Бебац у отвореном писму Вучићу.

Портал је упитао председника владе „како већина тих мајки са својом породицом преживљава са сумом која је мања за трећину од минималца сваког месеца“.

„Вучић је понизио мајке изјавом да ‘узму за једно дете 4.500 и за друго и 11.000 овако и ето минималне плате, па што да раде’, јер са тим новцима оне никако не могу да пруже породици са двоје деце иоле достојанствен живот, да плате рачуне и купе храну, да купе пелене, опреме децу за вртић или школу и да траже посао“, стоји у писму.

Према наводима портала, злоупотреба социјалних давања представља „проблем државе, администрације и службеника које плаћају сви градјани Србије и који не раде свој посао“.

„Уместо да истражите због чега постоје такве злоупотребе, ви убадате прст у око најсиромашнијим родитељима и породицама које једва преживљавају“, наводи се у писму.

Бебац је оптужио Вучића да је Влада Србије већ у неколико наврата, а пре свега укидањем повраћаја ПДВ-а на беби храну и опрему, показала да јој није стало до родитељства.

„Прекините да угрожавате крхку будућност родитељства у овој земљи! Извините се свим родитељима које сте, по ко зна који пут, увредили и понизили“, затражио је портал Бебац од председника Владе Србије.

Председник Владе Србије изјавио је раније у Нишу да „мајке узму за једно дете 4.500 и за друго и 11.000 овако и ето минималне плате, па што да раде“.