Прочитај ми чланак

Вучић: Полиција нема шта да тражи на противзаконитим окупљањима

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Нишу, поводом протеста и блокада путева који су претходне три недеље одржани у више десетина градова у Србији, да полиција није обезбеђивала те скупове јер "нема шта да тражи на противзаконитим окупљањима". Вучић је одговарајући на питање новинара на војном аеродрому у Нишу рекао да "када организујете нешто што је илегална, противзаконита активност, немојте државне органе да позивате да саучествују у илегалним активностима".

„Позивате некога да блокирате ауто-путеве. Не може и нема право полиција да у томе учествује. Полиција има право једино то да забрани. Организатори нису питали полицију, нису ни пријавили ниједан скуп“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је „поносан на понашање државних органа“ током протеста, као и да не види да је проблем то што је полиција легитимисала грађане.

Вучић се извинио „претученим обичним грађанима који ништа нису били криви јер су желели негде да прођу“.

Како је рекао „за оне који су починили кривична дела подразумевају се кривичне пријаве, као и за оне који су учинили прекршаје иду прекршајне пријаве“.

„Једина последица свих ових протеста је да је дошло до велике прерасподеле гласова, па су Зелени узели гласове овим тобоже великим партијама у опозицији“, рекао је Вучић.