Прочитај ми чланак

Вучић: Од 27. маја нећу бити председник СНС-а, још не знам ко ће ме заменити

0

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да од 27. маја неће више бити председник Српске напредне странке (СНС), али је рекао да ће остати члан те странке.

„Формирам Народни покрет за Србију око Видовдана, али остајем члан СНС-а, мада се надам да ћемо изабрати ново руководство. Тај покрет биће шири од СНС-а и волео бих да убацим и оне људе који нису у СНС-у. Још не знам ко ће ме заменити на челу странке, али знам да ће поједини који су изгубили функције напустити СНС“, рекао је Вучић у емисији на Првој телевизији.

На питање како ће одговорити припадницима опозиције који су оспорили његов легитимитет, председник је рекао да ће им предложити покретање уставне процедуре.

„Потребно им је две трећине посланика, нек се сакупе свих 85, а ја ћу им додати колико треба из СНС-а. Када изгласају да је споран мој легитимитет, идемо на референдум да видимо жели ли народ смену председника. Бићу председник док ме народ хоће, а кад народ буде мислио да сам издајник, лопов и да се не борим за њихове интересе, онда ће престати да будем председник“, рекао је Вучић.

Он је оценио да чак и они који га мрзе га поштују и да, имајући то у виду, он већ зна какви ће резултати бити ако дође до референдума.