Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОБИЛАЗИ БРАНИЧЕВСКИ ОКРУГ С ЊИМ И БРНАБИЋ Џаба нам је све ако не будемо …

0

Централни скуп је предвиђен за 17 часова у Пожаревцу

Председник Александар Вучић налази се у посети Браничевском округу, у оквиру кампање „Будућност Србије“. Централни скуп је предвиђен за 17 часова у Пожаревцу. Осим Вучића, грађанима ће се обратити и премијерка Ана Брнабић.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Vreme je da dovedemo fabrike ovde. Ljude može da nam vrati samo bolji životni standard, a njega nema bez fabrika, bez #BudućnostSrbije za našu decu“. – Predsednik Vučić sa građanima Petrovca na Mlavi #futureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

12:27 – ВУЧИЋ СТИГАО У ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

У наставку обиласка Браничевског округа, Вучић је стигао у Петровац на Млави, где се обратио окупљеним грађанима.

12:00 – ПОДСТИЦАЈНЕ МЕРЕ ЗА ПОВРАТАК ЉУДИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Вучић је најавио да ће држава осмислити посебан подстицајни програм за грађане који су отишли у иностранство, како би се створили услови за њихов повратак у земљу.

– За њих ћемо да осмислимо посебан програм. Већ сам дао идеју сарадницима, очекујем у наредних месец или два, али свакао пре летење паузе, да идемо са посебним подстицајним мерама за повратак људи из иностранства – рекао је Вучић и додао да ће се видети како то да се уради, а да се не наруши правна сигурност.

– Да дамо посебне подстицајне мере за повратак и да једну по једну породицу вратимо. Нећемо никада моћи све да вратимо, али кога год да вратимо направићемо велики успех – поручио је председник.

Захвалио је грађанима Жабара који су, каже, пуна срца, прихавтили људе који су остали без домова у БиХ и скућили се у њиховом месту, те поручио да не жели да сада поново, и једни и други, напуштају Жабаре и Србију у недостатку посла.

Зато је напоменуо да је држава спремна да подржи сваку њихову приватну иницијативу, и са 50 одсто „бесплатног новца“ помогне да започну посао.

– Да покажемо да је држава овде, да можемо боље, да подстакнемо људе који су отишли да размисле да се врате на своја огњишта и да овде са породицама граде будућност – поручио је председник.

11:35 – ПРЕДСЕДНИК СЕ ЗАХВАЛИО ОКУПЉЕНИМ ГРАЂАНИМА

– Хвала на огромној подршци. Хвала зато што сте бирали одговорност и озбиљност – обратио се председник Вучић у Жабарима окупљеним грађанима.

Вучић је обећао је грађанима Жабара да ће им држава саградити дом здравља, нове путеве и заменити азбестне цеви како би вода била исправна за пиће.

Он је рекао да је свестан да велики број грађана у Браничевском округу ради у иностранству, али и да очекује да они почну да се враћају у Србији када буду видели да земља иде напред.

Оно што ме брине, наставио је Вучић, јесте што је у прошлој години у Жабарима четири пута више људи умрло него што је рођено.

11:30 – ВУЧИЋ СТИГАО У ЖАБАРЕ

Председник Вучић почео је посету Браничевском округу обиласком радова на изградњи стамбеног објекта за избегла и расељена лица из Босне и Херцеговине у Жабарима.

Председника је дочекао председник општине Жабари Јован Лукић, деца у народним ношњама и велики број грађана који носе заставе Србије.

Директор Јединице за управљање пројектима у јавном сервису (ЈУП) Драган Катуца рекао је да је изградња станова, чија је укупна површина 700 квадрата, почела у октобру 2018. године, а да је рок за завршетак септембар ове године када ће, како каже, 12 избегличких породица добити свој кров над главом.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Hvala na ogromnoj podršci. Hvala zato što ste birali odgovornost i ozbiljnost.“ – predsednik Vučić u Žabarima #BudućnostSrbije #futureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

Катуца је навео да је укупна вредност радова око 250.000 евра и да се станови граде у оквиру регионалног динаторског пројекта чији су главни инвеститори ЕУ и САД.

Кампања „Будућност Србија“ почела је 7. фебруара, а како је сам Вучић рекао, циљ је да грађанима представи шта је све до сада урађено и који су даљи планови, али и да чује њихове сугестије и жалбе.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obilazak radova na izgradnji stambenog objekta za izbegla i raselјena lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!