Прочитај ми чланак

Вучић: Немам шта да кријем, сви у свету знају ко је и шта радио у Косовској Митровици

0

Vucic pretiig

БЕОГРАД – Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас да српске службе имају све податке о томе ко стоји иза онога што се догодило у Косовској Митровици за време избора, и да су их доставиле свима којима је потребно.

„Немам шта да кријем. Сви у свету знају ко је и шта радио у Косовској Митровици“, рекао је Вучић и поручио да су „наше службе добро радиле и да имају све информације које су им потребне и да такве информације имају сви они који и треба да их имају“.

Он је рекао новинарима да је изненађен да су поједине политичке партије неку врсту кривице за оно што се догађало у Митровици свалиле на своју земљу и државу.

Сматра се да је у политици све дозвољено и могуће је да се нешто ради и иза леђа јавности, додао је Вучић и подвукао да су неки радили против своје државе и то потпуно јавно.

Вучић је подсетио да су проблеми током избора постојали само у једном месту, да постоји лоби чији је интерес да избори не успеју, али је поручио да ће о томе ко ће бити градоначелник Косовске Митровице – Агим Дева, Оливер Ивановић или Крстимир Пантић – одлучити грађани на поновљеним изборима.

Он је рекао да није било увреда, нити нервозе, нити тешких речи упућених политичким опонентима, као што јесте било са друге стране, али је и подсетио да није случајно у Грачаници рекао да нам је потребно „зрно мудрости, много више од зрна поноса“.

Према његовим речима, јужно од Ибра на локалне изборе на Косову и Метохији изашло 30.568 Срба, што је апсолутни рекорд и што је више од онога што је било на досадашњим изборима.

„Ми ћемо несумњиво формирати Заједницу српских општина, са сигурношћу могу да кажем да ће их бити девет, а да ли ће бити и десета – то је питање за народ који доле живи“, закључио је Вучић.

(Танјуг)