Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нећу бити кандидат само СНС, имам подршку Карића

0

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да он неће бити само кандидат СНС.

„Уколико Главни одбор СНС у петак донесе одлуку о мојој кандидатури на председничким изборима, ја нећу бити кандидат СНС, већ свих вас и мој посао је да једнако бринем о сваком члану Јединствене Србије, СПС, Покрета снага Србије и свих оних који ту кандидатуру буду подржали“, рекао је Вучић обраћајући се присутнима у Баточини на прослави крсне славе Јединствене Србије, којој је присуствовало око 750 функционера и чланова странке из целе Србије.

vucic darko ćirkov2

Вучић је рекао да је захвалан и Ивици Дачићу и свима из Јединствене Србије, јер им је, како је рекао, Србија важнија од њихових странака, пренела је телевизија Палма плус.

Обележавању славе ЈС у Баточини, поред руководства Јединствене Србије с Драганом Марковићем Палмом на челу, као и чланова странке, присуствовали су премијер Србије и председник СНС Александар Вучић, шеф дипломатије и председник СПС-а Ивица Дачић, председник Покрета снага Србије Богољуб Карић, министри и народни посланици.

Дачић је казао да Вучића подржава због Србије.

„Вратили смо веру људима да Србија може да игра једну раноправну и значајну улогу на политичкој сцени. Србија је деценијама уназад била понижавана, уништавана и пљачкана. Народ Србије је заслужио има власт и председника Републике који добро зна да у наредних 10 или 20 година Србија треба да се нађе тамо где јој је место. Не само као чланица Европске уније, него као земља која ће надокнадити заостатак који смо имали у последњих неколико деценија“, рекао је Дачић.

Он је рекао да СПС не подржава „Вучића због Вучића, него због Србије, због будућности Србије и зато што је то најбоље за Србију“.

Драган Марковић Палма је рекао да ће Вучић победити у првом кругу.

Он је казао да је 13 година прошло до како је настала Јединствена Србија, која је парламентарна и државотворна странка и која доноси државотворне одлуке.

„Једна од њих је и да наш кандидат на председничким изборима буде Александар Вучић. Зашто? Зато што нико нема право да заустави континуитет Србији. Зато што Вучић, фудбалским речником речено, није обичан играч.

Он игра и напред и позади. У одбрани чува свој гол, а напред даје голове. Они други који се кандидују у одбрани дају аутоголове, а у нападу не могу да дају гол. Нама треба човек који зна шта треба грађанима Србије и сигуран сам да побеђујемо у првом кругу. Александар Вучић је кандидат Јединствене Србије“, казао је Марковић.

Он је додао се некада уочи избора говорило да ће Србија изгубити два месеца, јер су избори били неизвесни.

„Сада нећемо изгубити ниједан дан, јер се победник унапред зна“, рекао је Марковић.