Прочитај ми чланак

Вучић: Научио сам да сам педер, болесник и лудак! Водитељка: Будите пристојни

0

Председник поново о навијачима.

Фудбалери Партизана су успели после велике драме да изборе пласман у плеј-оф Лиге конференција и да бољим извођењем пенала остане у игри за европску јесен.

Поред бројних узбуђења, меч је обележило и скандирање „гробара“ који су по ко зна који пут упутили салву увреда на рачун управе и председника Србије Александра Вучића.

Као што је пракса више од годину дана, и јавни сервис РТС и „Арена спорт“ у власништву државне фирме „“Телеком“ су утишавали тон како се у преносу не би чуле поменуте увреде на рачун председника, док су се увреде на рачун функционера Партизана уредно могле да се чују.

Председник Србије је овог јутра гостовао у јутарњем дневнику РТС-а и после приче о бројним државним проблемима, дотакао се Вучић и поменутих увреда.

„Ја сам научио да сам непоменик, и негативно рођен и педер и болесник и лудак сваки дан. Што ме гледате као да сам рекао нешто чудно. Синоћ три пута не свира корнер, судија да ли из Малте, да ли из Шведске, пошто ми одређујемо и судије из тих земаља“.

Направио се председник наиван и повике повезао са одлукама судије иако они трају већ више од годину дана, јер га навијачи сматрају директно одговорним за очајно стање у клубу и останак управе која га је уништила, као и фаворизовање вечитог ривала.

Поготово што је скандирано више од три пута, а најгласније је било након што је Партизан повео са 1:0, а не због судијских одлука.

Када је водитељка покушала да му објасни да РТС из пристојности утишава скандирања према њему, заборављајући да пристојност налаже да се тако поступа и у свим другим ситуацијама, Вучић се изнервирао.

„Што скривате то од народа, када мене није срамота. Ако вам је то једини аргумент да ми скандирате Вучићу педеру, а не можете да ми кажете…“

Поново је водитељка покушала да се позове на пристојност.

„Каква пристојност када то изговара 10, 15 хиљада људи. И њих није срамота, а мене треба да буде срамота да пренесем када они то кажу. Није срамота што си ти тамо украо паре, него мене треба да буде срамота што си ти рекао да си тамо украо паре“.

Није ту стао председник него је потегао причу о стадионима и свом великом умору.

„Ајде лепо супер, јел сте рекли да нисам изградио довољно стадиона? Чим се вратим са ових путешествија, у Мађарској остајем два дана, када би могао једно пет дана да останем да душу одморим. Него морам а идем даље где ће да ме…“, уследила је драмска пауза пре него што је наставио хвалоспев на рачун свих успеха власти.