Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НАПАО МЛАЂЕГ ВУЧИЋА: „У то време нисам био довољно јак да се противим…“

0

Премијер Србије Aлександар Вучић изјавио је да је платио велику политичку цену и прихватио кривицу због одлука док је био министар информисања деведесетих.

vucic-vlada-srbije

Фото: Н.С.

„Врло је лако то мени забити као нож у леђа“, рекао је Вучић одговарајући на питање немачког новинара на конференцији Медијског форума Југоисточне Европе.

Питање је било колико је различито оно што ради данас у односу на оно што је радио када је био министар информисања и да ли се нешто променило, а Вучић је приметио да је на то питање до сада бар хиљаду пута одговорио, те додао да је то више лично него политичко питање.

Вучић је објаснио да је имао 28 година када је био министар информисања и то усред рата, када смо добили лоше законе о медијима и слободи медија.

„Тај закон је био бољи од оног из 2009, а нико се није жалио на тај“, рекао је Вучић додајући да у то веме није био довољно јак да се противи свему што је неко усвојио и ставио на снагу.

Вучић је поручио да је платио политичку цену и да је више пута о томе говорио, а да су му грађани поверовали на реч.

Новинари неколико редакција напустили су из протеста регионални медијски скуп у Београду, током говора председника Владе Србије Aлександра Вучића, међуњима директор ЦИНС Бранко Чечен, док је председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић отказао је из протеста учешће на конференцији.