Прочитај ми чланак

Вучић на пролеће од Додика прави бившег политичара

0

vucic - dodik

Покушаји председника Републике Српске Милорада Додика , да се приближи Александру Вучићу и изглади односе са њим, остали су само покушаји. Вучић ниједног тренутка у последњих неколико месеци није показао да жели да промени било шта у личном односу према Додику.

Иако је он као председник Српске позван на недавно представљање новог авиона Ер Србије, као и претходно на прославу пете годишњице СНС – а , до приближавања није дошло.

Оно што Додика посебно узнемирава јесте сазнање да је Вучић чврсто одлучио да од њега направи бившег политичара, а вјероватно и бившег милионера. Према неким изворима , Вучић се припрема да подржи невладине организације и медије у Републици Српској и Србији, чији ће задатак бити да припремају јавност за оно што ће неминовно уследити.

Извори Респект – а у Београду откривају да ће најјачи медијски удар на Додика уследити на пролеће наредне године, када припреме за изборе буду у пуном јеку. Медијима ће бити достављена обимна документација о томе како је председник РС стекао огромно богатство у Србији и у Републици Српској.

То се поклапа и са Вучићев плановима, који се неће директно мешати у унутрашње прилике у Српској, али ће зато доливати уље на ватру, када год буде имао прилику .

Према сазнањима из врха СНС – а, Вучић ће због изузетно високог рејтинга СНС – а затражити расписивање ванредних избора за март наредне године . С обзиром да своју популарност заснива на броби против криминализоване политичке и финансијске елите, јасно је да ће додатно појачати ангажман на том пољу, што ће му донети додатне поене код грађана. Тако би и Додик могао да постане један од његових предизборних трофеја.

По свему судећи и исход избора у Републици Српској у октобру наредне године највећим делом ће зависити од Александра Вучића и његове спремности да потпуно распакује криминални политички миље у Републици Српској, укључујући и Милорада Додика. Упућени тврде да је Вучић спреман за тај посао!

 

(Респект, Бањалучка јавност)