Прочитај ми чланак

Вучић: На добром смо путу да нашу економију за две или три године оздравимо

0

vucic-1

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија на добром путу те да може да очекује оздрављење економије у наредне две до три године.

„Можемо, хоћемо и чини ми се да смо на добром путу да нашу економију за две или три године оздравимо, рекао је Вучић новинарима у Републици Српској где је посетио Шамац и Добој, најугроженија места у недавним поплавама, а које ће Влада Србије помоћи са милион евра.

Вучић је рекао да се ова влада понаша веома одговорно, што се види по оценама ММФ и Светске банке, и да верује да ће Србија имати снаге да изађе из економске кризе.

Премијер је коментаришући велике штете од поплава у Србији и Републици Српској истакао да је сада веома важно да се покрену привредне активности и доведу нове инвестиције, најављујући долазак турског инвеститора у Крупањ, као и покретање производње у Обреновцу.

Припремити заједничке пројекте за самит у Берлину

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је предложио предсједнику Републике Српске Милораду Додику и да ће предложити предсједавајућем Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да буду заједнички припремљени пројекти за самит земаља западног Балкана крајем августа у Берлину, посебно пројекат обнове пруге Београд – Сарајево.

„Рекао сам председнику Додику, а рећи ћу и Изетбеговићу, да бисмо за овај велики регионални самит који организује /њемачки канцелар/ Ангела Меркел могли да се појавимо заједно као људи који траже подршку Немачке и ЕУ за одређене велике пројекте“, рекао је Вучић новинарима у Добоју.

Он је истакао да би обнова пруге Београд – Сарајево, односно Сарајево – Београд била важна и за Републику Српску и за БиХ и за Србију.

„Уколико се будемо појављивали са заједничким пројектима мислим да ћемо имати ширу подршку и Немачке и европске заједнице и многих других у целом свету“, нагласио је Вучић.

(Танјуг-Срна)