Прочитај ми чланак

Вучић каже једно, градске власти раде друго: ПОКС у Новом Саду није могао да…

0

Опозиционе партије из Новог Сада месецима јавности достављају податке о предизборним манипулацијама пред наступајуће локалне изборе у Новом Саду, а које се односе на селидбе бирача по београдском сценарију, што би како тврде на крају резултирало прекрајањем изборне воље грађана.

На то врх државе одговара да сваки грађанин па тако и политичке партије могу да имају увид у бирачки списак, те да би то право требало да искористе.

Да је то право сваког грађанина поручио је на јавном сервису и председник Србије, правник по струци, Александар Вучић. Прецизирао је ко све полаже право на увид у бирачки списак.

„Бирачки списак је нешто што је доступно свима и сваком човеку да може да провери да ли је уписан у бирачки списак или није и политичким странкама и невладиним организацијама које су у много наврата то тражили“, рекао је тада Вучић.

Трагом ове сугестије кренули су чланови коалиције НАДА, па су представници ПОКС-а од градске Управе за опште послове у Новом Саду званично затражили увид у бирачки списак.

Одговор који су добили од градских власти их је веома изненадио.

Драган Милићевић из ПОКС-а за ТВ Нова сведочи да су добили званични одговор да политичке странке не могу да изврше увид у бирачки списак, већ да то могу да ураде само ако постоји правни основ.