Прочитај ми чланак

„Вучић је кормилар Кокезине и Шкрбићеве пљачке Србије од 30 милиона евра“

0

Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде, представио је новог лика "велике пљачке Србије" - Миодрага Шкрбића.

– Шкрбић је оснивач фирме „Нитес“ која у последњих неколико година добија најбоље могуће уговоре у ЕПС-у, у вредности од 30 милиона евра. У последње две године склопили су 11 уговора у тој вредности. „Нитес“ наступа заједно са „Про Интером“ или самостално – рекао је Стефановић.

Фото: savez-za-srbiju.rs

Он је напоменуо да Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза, Миодраг Шкрбић и Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС-а, годинама испумпавају новац из џепова грађана, а да је њихов кормирал Александар Вучић који недељама ћути на питања које им они постављају.

– Шрбић и његова фирма „Нитес“ била је једини понуђач на тендерима због чега се намеће питање како је могуће да Кокеза и његови партнери буду једини понуђачи на тендерима које расписује ЕПС – каже заменик председник ССП-а.

„Докле мислите да без блама и образа пљачкате овај народ“, упитао је Стефановић.

– Зашто је могуће да пет или шест милионера који су до јуче возили „голф 2“ и имали печењару, данас имају милијарду евра? – пита се он истичући да су ове афере тек врх леденог брега.

– Њихове неконтролисане пљачке добиле су јавни карактер. Све ово се дешава уз апсолутно ћутање правосуђа и Александра Вучића, док је ЕПС у дуговима и док увози струју из Румуније – казао је Стефановић.

На питање да ли је проследио документацију која показује умешаност Кокезе, Шкрбића и Грчића у велику пљачку ЕПС-а и државе, Стефановић је рекао да још увек није.

– Планирам цео фајл да проследим тужилаштву, али без наде да ће бити процесуиран.

„Измене изборних услова козметичке“

Стефановић је додао да одлука о бојкоту избора остаје непромењена, наводећи да понуђене измене изборних услова, о којима говори власт, „нису суштинске, озбиљне, већ козметичке“.

– Зар треба да причамо о томе како ће се информисати у бирачким одборима, да ли ће то преко веб мреже, док људе хапсе јер откривају лоповлук режима или их отпуштају са посла ако га критикују – подвукао је потпредседник ССП.