Прочитај ми чланак

Вучић: Имаћемо српско-немачке ћевапчиће

0

559828_aleksandar-vucic-cevapi-foto-reuters_f

Власник немачког произвођача меса „Тенис“ Клеменс Тенис доћи ће у Београд крајем фебруара, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић, који је рекао да се нада да ће ускоро из Србије да се извозе „српско-немачки ћевапчићи“.

Одговарајући на питања новинара после дијалога у оквиру Немачко-српске иницијативе за одрживи раст и запошљавање, Вучић је рекао да не постоје препреке за долазак немачког предузећа.

„Сељаци ће имати корист“

– Покушали смо да постигнемо договор са свима у Србији по том питању, али су многи помислили, на демагошки и популистички начин да ће да добију поене код народа ако буду држали систем по старом. Клеменс Тенис долази у Београд 22. фебруара. Разговараћемо с њим и надам се да ћемо постићи договор – рекао је премијер.

Он је додао да уколико та компанија у Србији започне бизнис то ће бити корисно за обичне сељаке, односно за све који узгајају стоку.

– Онда би они радили са њима, озбиљно би плаћали, наши сељаци би могли да буду њихови добављачи, али би истовремено и направили своју производњу, кланицу, цео систем. За годину дана би производили више од 50 одсто укупне производње свиња коју ми данас имамо – оптимистичан је Вучић.

Премијер је нагласио да би све што не оде за домаће потребе ишло у извоз и да би од тога сви имали огромну корист.

– Имали бисмо немачко-српске ћевапчиће за цело европско тржиште са најпознатијим и највећим европским брендом, а то је Клеменс Тенис – закључио је Вучић.

Vesti online