Прочитај ми чланак

Вучић има задатак да прода КиМ, да насели мигранте и практично растури Србију

0

Циљ мог говора је да добро размислите шта се дешава у Србији, да побудим код вас трезвеност. Мислим да је то јако важно, поготово у овом тренутку.

Ово о чему ћу говорити данас доживљавам лично, погађа ме лично, као човека, оца, као члана друштва, као грађанина, као Србина, као некога коме је ово домовина.

Волео бих да ово што ћу испричати није истина.

Волео бих да нисам у праву. Волео бих да сви ми данас нисмо у праву, јер било би много боље за све нас да ми грешимо, да ја грешим и да ово што видимо и о чему говоримо није истина. Бојим се да то није тако, и оно што очекујем од свих вас је да дате дужну пажњу овоме и да размислите и формирате сопствено мишљење, јер се заиста озбиљне ствари дешавају.

Србија нестаје пред нашим очима

Србија нестаје пред нашим очима. Човек по човек, породица по породица, док нас овде више уопште неће бити. Нећемо нестати као појединци. Нестајемо као народ и нестаје нам држава.

Годишње из Србије одлази 50.000 људи.Додатно, са Косова и Метохије одлази годишње 30.000 људи. Највећи проценат исељавања у односу на број становника на Балкану је уствари са КиМ. И нису само Срби. Тамо је остало мање од 700.000 људи.

Са Србијом нестаје и Балкан и све земље на Балкану. И БиХ, и Црна Гора и Македонија, и Хрватска, Бугарска и Румунија.Ово се дешава пред нашим очима и људи ћуте.

Председник Србије рече пре око годину дана пред камерама Танјуга да има решење за нестајање Србије. У том говору је казао да ће се насељавати имигранти у Србију. Ово нисам ја казао, ово је рекао председник Србије пред камерама Танјуга. И казао је да до 2028. године број људи, имиграната који ће се насељавати у Србији, не пролазити кроз Србију, него насељавати у Србију, ће се изједначити са бројем наших људи који напуштају Србију! А од 2030. године број имиграната ће бити већи него број наших људи који напуштају земљу.

Да вам срачунам кратко, ово за наредних двадесет година: то значи, око милион наших људи ће напустити земљу, око милион људи ћемо изгубити кроз негативни природни прираштај, више људи умире него што се рађа сваке године у Србији, то је сад преко 40.000 људи годишње. И населиће се истовремено преко милион миграната.

Заменица, односно потпредседница владе Србије Славица Ђукић Дејановић, која је задужена за демографију, већ јавно прича где год стигне – да треба да се навикнемо на то! И да планирамо да се наша деца и унуци жене и удају са мигрантима.

Ја бих волео да ово није истина!

Прво да кажем, мигранти нису криви за ово, јер претпостављам да знате, њима није циљ Србија. Где су пошли? Па пошли су у Немачку. Не знам да ли знате, али кад мигранти уђу у Грчку, па преко Македоније, или Румуније и Бугарске дођу у Србију да од тих држава не добију ни један једини папир да су прошли кроз њих, кроз те земље!

Прва земља која им даје папир, са печатом државе, на којем пише да ја, тај и тај, имам намеру да поднесем захтев за азил у Немачкој. Тај папир им даје држава Србија. До 2017. године то је било 620.000 људи, по званичном извештају Министарства унутрашњих послова, значи толико смо потврда издали. До сада је тај број сигурно већи од 800.000 људи. Сада већ крију (наше власти) те бројеве.

Чему служи тај папир?

Када Немачка или Аустрија одлуче да врате мигранта назад, враћају га у земљу порекла, а ако тамо не може, онда у земљу првог уласка.

Шта мислите која је земља првог уласка?

То је она земља која је дала папир. Без тог папира мигранти не могу даље. Ни кроз Мађарску, ни кроз Хрватску, не могу нигде даље. Мигранти су жртве и алат који се користи за уништавање суверених земаља Европе. Бомбардовали су њихове земље, направили хаос тамо, подржавали аутократе на власти зарад различитих интереса. Мислим на светске силе које ово раде. А онда су покренули огромне миграције и план им је да населе све земље Европе.

Народ који не познаје своју прошлост не може да разуме своју садашњост

Моје питање је зашто моја влада, председник владе, председник државе, министри учествују у овом пројекту? Због чега у овом пројекту виде решење?

Како је могуће, ја претпостављам да сви људи који су у влади, да елита, и сви људи које гледамо по медијима, да и они воле своју земљу, као што и ми волимо своју земљу… како је могуће да нам се ово овако дешава?

Постављам и питање: како смо дошли довде? То би по мени било прво питање. Кажу вам често: „ историја није важна, ко ће сад да гледа шта је било раније“?

Народ који не познаје своју прошлост не може да разуме своју садашњост. Не зна како је дошао довде и нема будућност.

Орвел вам у свом чувеном роману „1984“ који говори о тоталитарном режиму, а који се успоставља данас на светском нивоу, каже: „Онај ко контролоше прошлост – контролоше будућност! А онај ко контролише садашњост – контролише прошлост!

Због овога је историја важна. Морамо да знамо шта се десило. Зато погледајмо историју Балкана, ја ћу покушати пар једноставних ствари да кажем, а и позивам вас све да мало истражите то, јер историја која нам је пласирана није тачна. И у помоћ нам стиже генетика, јер кад пишете историју папир трпи све. И онда званична историја изгледа овако (говорим о хиљадама година уназад): „Долазе неке најезде народа и бришу народе који до тада живе овде“. Не знам да ли знате – за људе који живе на целом Балканском полуострву имате кроз историјске књиге око 50 различитих назива!

И теорија иде, наставља се овако: „Дође неки освајач, почисти све људе и онда настану неки нови људи на овим просторима. И њима дамо неко ново име. Онда дође неки нови освајач па почисти све њих, и онда опет дођу неки нови па и њима дамо нови име“…и тако педесет пута!

Ово вам је званична историја, немојте мене да узимате за реч, проверите мало. Међутим, напредовала је генетика, проверава ДНК људи, а то већ не можете да фалсификујете, јер то може да се провери. Можете да се вратите у историју, јер постоје, пронађене су кости од људи који су живели на овом простору и може да се провери тај ДНК.

И замислите, сви људи који живе на овом простору, на целом Балкану, у свим овим државама и нацијама које су настале имају исту генетику! То је исти род! И замислите: та генетика је она иста генетика која је била пре 10.000 година! Ово не тврдим ја, ово каже генетика.

Значи, ово су људи који носе генетику. Народ и нације су производ модерног доба, они нису постојали раније. Ми (народи Балкана) носимо неспорно исту генетику.

Живели смо у племенима десетак хиљада година. Исти људи, генетски исти људи који су живели у време цивилизације Лепенског вира (пре шест миленијума), у време Винчанске културе – живе и данас.

Прича о досељавању Словена на Балкан је потпуна измишљотина

Прича о досељавању Словена на Балкан је потпуна измишљотина. Та племена која су тада живела на Балкану живе ту и данас. Начин на који се то дешавало овде, је да су људи коегзистирали једни са другима, били су упућени једни на друге и та племена су живела и напредовала сама са собом и у сарадњи са другима.

Погледајте исту ситуацију у Немачкој у 19. веку. Немачка је у том веку имала много племена, који су живели на великом подручју Немачке. Та племена су имала резличиту религију, живела на различитим територијама, чак говорила различитим језиком. И шта су успели да направе од њих? Једно царство! Од свих тих племена 1871. године која су живела на том простору направили су једно царство.

У исто време шта се Немци радили на Балкану?

Од свих племена који су живели на овом простору направили су по једну засебну нацију. За сваку религију су направили једну нацију, а сва та племена говоре истим језиком!?! А онда су успели да их и заваде једне против других тако да мрзиш највише свог комшију.

Ово је као да у огледалу гледате: обрнут процес од оног што су Немци радили код куће, од оног што су радили на Балкану. Тако би могли да очекујемо у настајању нових нација да ће и од других територија, ако им то буде требало, правити нове нације! Имамо Херцеговину, имамо Шумадију, Банат па да не причам, наводим даље… А зашто не и Истра, Далмација, Славонија…пошто је исти принцип у питању. Негде одговара, негде им не одговора. Ово је колонијална политика, у овоме живимо.

Све светске силе су колонијалне силе. Све до једне. Ниједна није пријатељ никоме. Све имају искључиво сопствене интересе које прате. Кад погледамо 19. век нестајало је Османско царство и ту су биле две велике силе, које су гледале како да стекну утицај на овом простору. С једне стране је Аустроугарска, а с друге стране је Русија. Ни једна ни друга нам нису били пријатељи.

Руски народ, руски људи су нам пријатељи, ми са њима осећамо блискост. Говоримо сличним језиком, разумемо се боље. Међутим, држава и власт с једне, и народ с друге стране, су две различите ствари. Држава има другачије интересе. Исто важи и за све остале силе. Те колонијалне силе колонизују негде неки простор зарад неких ресурса, и ти ресурси су нафта. Ко колонизује зарад нафте? Велика Британија, Америка као највећа сила на свету, колонизује за нафту, негде за руде.

Нова роба за колонизацију су људи

У последње време имамо нову робу за колонизацију, а то су људи! Јефтина радна снага. Ако слушате немачку канцеларку Меркел чућете од ње како јасно каже: „Немачкој индустрији су потребни људи! То је оно што они раде.

Живимо у свету у коме се дешавају велике промене. Ми смо до сада, до скоро, живели у глобалистичком свету, цео западни свет је био у функцији глобализма. Често ми кажу: Америка је урадила ово, Америка је урадила оно… Да ли знате колико је дуговање Америке као државе?

Сто осто њиховог бруто друштвеног производа (БДП), 100 одсто величине њихове економије. То је 22 трилиона долара – 22 хиљаде милијарди долара (22.000 милијарди долара)! Толико је дужна држава Америка и њени грађани. У Европи Велика Британија је дужна 85 одсто своје економије, Србија само 50 одсто, Француска 90 одсто, Белгија 100 одсто, Италија 130 одсто, а Јапан 200 одсто! Грчка, ту се изгубило бројање…

Кад саберете дугове суверених земаља света долази се до цифре од 70 трилиона долара (70.000 милијарди долара). Ко има толики кеш (готов новац) да позајми сувереним земљама света? Коме могу суверене земље света, које имају могућност да штампају новац и да контролишу новац – да буду дужне толики новац?

У последњих 50 година, у Америци је то кренуло 1913. године, у целом западном свету постоје три места где се штампа новац. То је Амерички ФЕД (Америчке Федералне Резерве), Централна банка Европе у Франкфурту и Банка Јапана. Та три места контролишу сав навац на кугли земаљској, односно у овом западном свету. И уствари ту је моћ, и то је онај део који управља и политичарима, доводи их на власт, скида их са власти и ту је, уствари сва контрола. Ми то зовемо банкарски глобализам.

Сукоб Америке и Кине

У том и таквом свету дешавају се неке промене. Појавила се једна велика земља која је почела да игра ову глобалистичку игру, боље од ових банкарских глобалиста. Та земља је Кина.

Били смо недавно у Америци, тамо из разних извора, из разговора са њиховим политичарима, сенаторима и другим људима сазнајемо шта се дешава. И пренећу вам још једно предвиђање. Америка и Русија ће почети да сарађују. Русија више није непријатељ Америке! Зашто? Велике силе гледају да држе баланс међу собом, да ниједна од сила не постане прејака, јер ако постане прејака онда може да контролише све остале.

Сила која постаје прејака је Кина. Има четири пута више становника него Америка, њена економија ће прерасти америчку. Цео свет се окреће сада око те нове реалности. Основ сукоба је уствари Америка и Кина.

Оно што се дешава са Европом, Европа постаје мање битна. Пре смо имали сукоб Америка – Русија и ми (Европа) смо били у средини. Ми смо били добро топовско месо за решавање и подстицање различитих конфликата. Хвала Богу, више нисмо у тој средини.

Због те промене пада банкарски глобализам. Европска унија ће нестати, евро ће нестати. ЕУ је пројекат банкарског глобализма, чији је централни циљ онога што раде да свим сувереним земљама Европе узме монетарни суверенитет. Узме им валуту и уствари Европска централна банка, са седиштем у Франкфурту – уствари контролише сву економију на нашем континенту.

Европска унија је много ужа и мања од Европе. ЕУ су Брисел, Стазбур и Франкфурт. И тамо седе политичари, људи које финансира банкарски глобализам, који одређује све.

Депопулација Европе и креирање таласа миграната

Шта се дешава са банкама које контролишу цео свет? Те банке су власници и војне индустрије, и нафтне и фармацеутске индустрије, али и прехрамбене индустрије и медија, свих медија!

Оно што се сада дешава у Европи је да имамо на делу депопулацију Европе. Смањује се број становника, а њима (Немцима) се то не допада, јер губе тржиште и губе снагу. И то треба да ојачају. Како су смислили да то ураде, ојачају? Прављењем криза, креирају таласе миграната и тим живим људским месом попуњавају Европу.

Све зарад сопствених корпоративних и банкарских интереса. Тако да су мигранти жртве те политике и тог пројекта, а и сви ми заједно. На ову чињеницу да се ово дешава и да запад (Немачка) користи мигранте да би направили кризу у Европи и побрисали суверене земље Европе – буде се све те земље и јавља се суверенизам.

Десио се Брегзит, а смејали су нам се кад смо им то пре две године говорили да ће се то догодити. „Ма не, то се никад неће десити“. Десио се зато што иза тога стоје токови, око којих наши људи, на жалост не размишљају, наши медији не говоре, а наша елита појма нема о свему томе. А кад погледате ко вам је елита, онда видите да је у питању један те исти калуп људи, који је промовисан преко медија, на основу којих (треба да) мислите да су они најпаментнији међу нама. А уствари најпаметнији међу нама не могу да добију простор да вам се обрате.

На путу ка ЕУ Србија је потпуно опљачкана, разорена земља

И онда добијате исту поруку: „ЕУ нема алтернативу, Србија треба да иде у том правцу…“

Шта нам се десило на том правцу погледајте у последњих 20 година. Ми смо потпуно опљачкани, разорена земља, без институција система, са једним аутократом на власти, који је наставио оно што је радила претходна власт под будним оком Европске уније! Под будним оком тих „демократа“.

Кад схватимо да ти људи који су тамо (у ЕУ) обмањују сопствене народе, своје грађане, раде у интересу корпоративног глобализма. Неки су и довољно непаментни да су поверовали у то – да је то добра ствар. И тако трују људе, збуњују их и то нам у ствари креира ситуацију у друштву.

Значи, да поновим још једном: Русија и Америка постају савезници, зато што и Русија процењује сада да је Кина ојачала и јача и треба правити баланс против те нове снаге и моћи. И да поновим и то да велике силе немају љубави ни међу собом, ни према било којој другој малој земљи. Имају само интерес. Кад је Америка била најјача, интерес Русије је био да сарађује са Кином. Кад се то промени онда се и политика мења.

Све оно што вам говоре да не ваља, Немци раде!

Тако исто је и са Немачком, Француском и са другим земљама. Иначе, Немачка је под окриљем ЕУ напредовала и практично постала најјача земља у Европи, са најјачом индустријом! Не знам да ли знате, Немачка има планску привреду. Значи, не тржишну него планску! Све оно што вам говоре да не ваља, Немци раде! И под тим окриљем банкарског глобализма су успели да дођу ту где су данас. Европска унија је параван за немачку колонијалну политику у Европи и на Балкану пре свега.

Ниједна земљау Европској унији се не бави Балканом, целим Балканом, не само Србијом, осим Немачке!

Шта раде Немци у Србији? Ви знате да 60 одсто уџбеника за нашу децу штампа немачка компанија „Клет“. Размислите само пар секунди о овоме што сам вам сада рекао. Тамо, у тим уџбеницима можете да пронађете, на пример, да је данак у крви био једна прилика за нашу децу да напредују на друштвеној лествици у Османском царству у то време. Тамо можете да пронађете да смо се (Словени, Срби) доселили у 6-7. веку, тамо можете да пронађете све фалсификате наше историје.

Да ли знате да наша Национална служба за запошљавање има програме запошљавања наших људи у Немачкој. Од сваке наше плате се одваја 1,5 одсто који иде Националној служби за запошљавање да финасира свој рад. А она има пројекте запошљавања наше омладине (деце) у Немачкој.

Затим, уводимо и дуално образовање по немачком моделу. Законе пишемо по немачком моделу. Све извештаје ЕУ о Србији пишу, односно контролишу Немци! То смо сазнали кад смо ушли у институције: у парламент ЕУ у Стразбуру, у Савет Европе и све остале институције. Нашу децу вуку у Немачку, а овде им је план да запошљавају мигранте.

Немачки интерес на Балкану је колонија јефтине радне снаге

Немачки интерес на Балкану је колонија јефтине радне снаге. То је дугорочан план за овај простор.

Неки кажу: „Добро, они имају интересе, раде оно што им је у интересу.“ То је исто као кад би рекли: „Добро, лопов има интересе да украде“. Криви сте ваљда ви што не пазите..,или „трговац људима има интересе, или робовласник има интересе“.

Да ли то значи да свака колонизација која се десила у свету, а дешава се тако што велика сила троши огроман новац. Купује људе унутар те земље и тако гради власт утицајем и онда пороби неку земљу. Да ли је то у реду?

Није у реду! Крив је робовласник, крив је трговац људима, крив је лопов, крив је онај који има лоше намере и те своје намере спроводи. Није крива жртва. На нама јесте да схватимо како смо постали та жртва и на који начин одржавамо то стање.

И Ганди каже: „Наш највећи непријатељ није окупатор и колонизатор, наш највећи напријатељ је наш сународник кога храни окупатор.“

Ја знам да је тешко у Србији са овим, пошто смо толико година добијали једну причу, а сад вам говоримо нешто што је гола, тешка, црна истина. Па људи кажу „да то није тако…Па то је до нас, до наше партократије, до наших људи, до нашег менталитета. Ми смо криви нису они криви“!

То би било тако да нам се они (ЕУ и Немачка…) директно не мешају у демократију, да нам не купују медије, да нам не подржавају накарадну власт, да нису у договору с влашћу. И шта могу да понуде? Оно чувено: „Србија иде у добром правцу, Србија је на добром путу!“ Сваки пут кад дођу овде – то говоре. То није лицемерно, то није да они не знају, они добро знају шта се дешава. Међутим, није им у интересу да кажу другачије.

Ми (Доста је било) смо покушали од 2016. године (да нешто учинимо)…Прво, нисмо били ни свесни дубине проблема. Ја нисам био свестан. Освестио сам се у последње време. Неки људи ми кажу: “То је зато што видите гласове, које можете да добијете популизмом, па сте кренули ка тим гласовима, сад причате само да би добили те гласове… То је наравно могуће, ја не могу да докажем другачије. Можете само да пратите шта говоримо и шта радимо. Ми смо искрени у овоме што радимо, ми не јуримо никакве гласове. Ми се бојимо за судбину земље и народа. И то вам говоримо искрено, директно, као што смо то увек радили.

Могуће је променити Србију

Да би побегли од чињеница које износимо критичари и злонамерни нам говоре да су нам намере овакве или онакве. Зато људима објашњавамо кроз анализу буџета, кроз анализу економије, кроз анализу укупног стања – да је могуће променити Србију, да нам нико не треба и да можемо сами. Ми то и данас мислимо. Осим што смо научили да нам то не да колонизатор.

Колонизатор, у овом случају то је Немачка, у јагњећој кожи ЕУ, жели баш овакав Балкан какав имамо данас. Да жели баш овакво стање у медијима, баш овакво стање у привреди, да жели овакву елиту, овакву корупцију, да жели овакво застрашивање грађана, намештање избора, да све то жели јер им то одговора. Одговора њиховом циљу, а циљ је да нас све убије у појам. Да сви мислите да ништа не може да се промени, да смо готови, да дигнемо руке и да постанемо њихова колонија јефтине радне снаге. Хоћемо ли?

Потом смо кренули да говоримо гласачима (од 2014) да је Србија богата земља. Не знам да ли вам је познато, али четири милијарде евра годишње се нелегално извуче из Србије!

Ово није мој број, ово је податак „Global finacial integrity“, групације која ради за готово све земље света. Четири милијарде евра годишње, то је око 10 одсто економије Србије. За десет година из Србије је извучено, односно извлачи се, за сваких десет година, 40 милијарди евра. То је једна економија, цео БДП Србије за једну годину.

На субвенције страним инвеститорима и којечему, бацамо милијарду евра годишње.

Партократију на власти која нема посла, која добија радна места у јавном сектору, где нема чак ни довољно столица за њих да седе, они не иду на терен да раде, у комуналном предузећу , него имају канцеларијски посао. То нас годишње кошта милијарду евра! Да ли да почнем да сабирам ове милијарде?

Инвестиција у образовање је инвестиција у будућност

Говоримо људима:

Ми морамо да подстакнемо домаћу привреду.
Морамо да смањимо порезе и доприносе.
Морамо да направимо добро окружење са малом бирократијом да би наши људи могли да стварају нове послове, да развијају нашу индустрију.
Морамо да уведемо универзалну социјалну заштиту. Да свака породица која остане без примања има социјалну помоћ из буџета
Тако на пример, трочлане породице добијају 25.000 динара, четворичлане 30.000 динара месечно док траже посао. Толико можемо. Ми смо то израчунали.

Говорили смо и:

О независним институцијама система,
Како спровести слободне и фер изборе,
Како имамо довољно паметних људи,
Како је могуће све променити.
Говорили смо да морамо да уведемо бесплатне уџбенике за сву децу, да то можемо да платимо.
Да платимо превоз деце до школе, топли оброк, да вратимо спорт у школе
Драмске секције да обновимо, да морамо поново да инвестирамо у нашу децу.
Инвестиција у образовање је инвестиција у будућност. Она вам се не исплати онда кад инвестирате, него за одређени број година. Ако не инвестирате последице су катастрофалне. Ако не мислите на будућност онда и не инвестирате. И причамо све људима како може све да буде боље. И знате шта нам кажу бирачи?

То никад неће бити у Србији“. Или кажу: јесте, можда би то могло, али ви никада нећете доћи на власт у Србији“. Или кажу: ви дивно причате сада, али кад дођете на власт сигурно ћете, као и сви остали, потпуно другачије да радите“.
С друге стране, када разговарамо са бирачима сазнајемо да им је много важније, код већине, да можда може да буде и горе. Размислите о овоме. Велики број људи себи каже: „ово је овако како је, али може бити и горе, боље да ћутимо!?!“

Како стићи до промене власти у Србији

Сада, кад погледамо бирачки списак имамо 6,7-6,8 милиона људи. Имамо око 5 милиона личних карата, али шта да радимо, бирачки списак нам тако каже. Ја сам лично пронашао да гласају мртви, да гласају људи који нису били у земљи кад су били избори. То сам лично пронашао. Не могу да усликам то, не дају вам, него могу само да поднесем кривичну пријаву, што сам и урадио, али тужилаштв о ћути о томе.

Такав је бирачки списак да је са њега већ око 30 одсто људи ван земље, или су мртви, у тим категоријама. Око 20 одсто људи не излази на изборе, то су апстиненти. Око пола бирачког тела (50 одсто) са бирачког списка излази на изборе. Од тога 30 одсто гласа за власт, нешто мало више, и око 20 одсто гласа за опозицију, нешто мало мање од тог процента. И сад је питање ако хоћемо да направимо промену од ових 20 одсто који свакако гласају против овог режима (власти) можемо да се вртимо у круг са њима.

Морамо некако да добијемо и барем део ових од 30 одсто што гласају за власт, јер ако то не урадимо нећемо ништа променити.

Шта они кажу, тих 30 одсто, та већина? Они кажу: „Ћути, може бити и горе!“

Они отприлике размишљају: „Било је горе, да видим како да се ја сада снађем у овоме, да не мењамо ништа. Пошто су научили, истренирани су да је све исто.

Разговарам са једним бирачем у Сурчину, тамо смо испред општине ставили наш штанд, а сачекала нас је армија из СНС. Они су из општине изашли са 5-6 штандова, стали су преко пута улице, било их је много, углавном запослени из општине…и прилази ми једна жена, 70-75 година и каже: „Шта ви причате против Вучића, он се труди, ви га нападате, ви хоћете Ђиласа да вратите…“

Ја јој кажем: „Мајко,нећемо ми Ђиласа да вратимо, немамо ми везе са њим.“

-Ђилас је лопов, наставља она. Ја јој кажем да ће Ђилас одговарати за оно што је урадио (ако је урадио), међутим хајде да причамо о овоме што се дешава овде“.

А она наставља у стилу: „Ви јадног Вучића, хоћете Ђиласа“…Поново јој кажем: „Ми немамо везе са Ђиласом, пустите Ђиласа, него каква вам је власт овде уопште?“

Бирач: Шта ће Вучић јадан око њега су лопови, он се труди!

Каже жена: „Ау, лопови!“ Како мајка лопови, питам је? Она се окрену ка онима из општине показујући: „Ено онај је запослио некога, онај је украо, онај се уградио овде“… Зна све жена!

Питам је: „Па како је добар Вучић, а ови његови, што их је поставио Вучић. Погледајте шта раде“

Каже жена: „Шта ће он јадан, он се труди, он ради даноноћно!“ Ја не карикирам овај разговор, и мени он није смешан. Жена каже да Вучић ради даноноћно, али лопови су око њега и ови његови су лопови, он се бар труди, покушава некако, тако је како је“.

Мислите о овоме! Он се труди, ради.

И ја јој потом поменем шта се дешавало у “Крушику”, како се злоупотребљава фирма пљачкашким приватизацијама, па о “Вршачким виноградима”, па о ономе што су они радили, па о куповини “ТВ Коперникуса“, је ли се сећате тога – 200 милиона евра су дали да би контролисали медијски простор?

Жена на сваку од ових ствари каже: „Шта ће он, јесу лопови око њега, али он се труди и колико толико он то држи под контролом!“

Кажем даље Савамала, па отимана приватна имовина, па плагирани докторати, купљене дипломе…

Она каже. „То је увек било!“ Али шта ће он јадан око њега лопови, он се труди!“

Ниједна од оних тема које ћете пронаћи на “Н1”, у листу „Данас“, у опозиционим медијима не дотичу Вучићевог бирача.

На крају, ја јој кажем: „Вучић спроводи немачку политику у Србији“. Жена стане и каже: „То није истина!“, али већ онако спуштеног тона и забринуто то каже. Кажем јој: „Волео бих да није истина, на жалост јесте, и испричам јој ових неколико ствари о којима сам говорио, и немачке фабрике за мотање каблова, и уџбеници и све што се дешава у Србији. И на крају сам јој рекао да постоји договор са Немцима да ће овде у Србији насељавати мигранте, а жена ми каже: „Лажеш!“ Из душе ми каже „лажеш“!

Одговорио сам јој: „ Волео бих да лажем, за све нас би било много боље да лажем, међутим, бојим се да је истина! Гледајте и пратите шта се дешава. Има Вучић задатак да прода Косово и Метохију, да насели мигранте и да практично растури Србију. Прихватио је то зарад останка на власти, јер без подршке Европске уније то не може да оствари!“

Жена је отишла на неких десетак метара и није отишла даље. Стала је тамо, чекала је. Ја сам и даље разговарао са пар људи, а онда се вратила, узела ме за руку, са обе руке и рекла: „ Синко, ако је то тако, пропали смо!“

Ово су теме драги пријатељи, ово су теме које интересују све грађане Србије. Не популистиче теме, већ истините теме. Ово је заиста оно што нам се дешава.

Никад гори услови за изборе него данас у Србији

Кажу нам: „Зашто бојкот, не можете бојкотом да промените власт. Боjкoтом нико није променио власт!“

Замислите да имате боксерски меч. Да ли бисте прихватили да изађете на њега са везаним рукама и везаним ногама? С друге стране, нико није освојио титулу шампиона без да је учествовао у боксерском мечу! Тако је то и са изборима. Имате везане руке и ноге. Услови за изборе у Србији нису никада били добри у Србији. Ни за време претходне власти. Али, морам да кажем да нису никад били гори него данас.

Док ми овде седимо армије СНС-ових активиста зову људе по Србији, траже „капиларне“ гласове, да би задржали своје радно место у јавном сектору. Морају да пописују људе који ће изаћи на изборе, да ли то знате?! Овако они раде за сваке изборе. Са џиповима без таблица обилазе за време избора бирачка места и насеља и истерују људе који у страху иду да гласају. Не треба да говорим о контроли медија која постоји. Под таквим условима излазити на изборе то је као да су вам везане и руке и ноге.

Шта ми онда кажемо: Ми у томе нећемо учествовати.

Онда нас људи питају: „Како ће то да онда донесе промене?“

Већ даје резултате, погледајте шта се дешава, сви се уврћу, ко чварци су се уврнули и Европска унија која спонзорише власт и власт да некако ублаже тај бојкот. Чак су и цензус смањили! Не би ли угурали своје мале странке да их подрже у томе што раде.

Чега се боје?

Боје се Скупштине у којој ће бити само СНС, СПС и папазјанија. Те Скупштине се боје, јер онда не могу да се сакрију иза никога. Имају празну Скупштину и све је на њима. Све одлуке које доносе су на њима. Издаја Косова и Метохије је на њима, на СНС-у и СПС-у. Сад су у мало тежој ситуацији. Зашто се Европска унија, пре свега Немачка, Вучић опет иде сада у Немачку пошто му је дата сагласност да може овако (под овим околностима) да изађе на изборе. Сада иде у Немачку да добије рачун, да му кажу колико то кошта!

Бојкот је пут и то једини пут до фер и поштених изборних услова

Бојкот је пут и то једини пут до фер и поштених изборних услова. Бојкот није уперен против власти, бојкот није начин да дођете на власт. Бојкот је начин да дођемо до фер и поштених изборних услова. Другог начина нема. Поштени и фер избори треба да буду у интересу свих грађана. Зато када говоримо о бојкоту, не треба нападати власт, него објаснити грађанима да њима требају фер и поштени избори. Да би онда могли нормално да бирају, јер није нормално да их неко шиканира по кућама и истерује на изборе. Зато бојкот!

Шта очекујемо од бојкота? Често питају, а шта ћете после?

Није питање за нас, већ за власт и ЕУ спонзоре. Шта ће они после?

Имаће нелегитимну Скупштину у којој нема опозиционих представника и то ће бити видљиво свима. Имаће Скупштину у којој ће излазност на тим изборима бити испод 40 одсто! Сами прорачуни власти кажу да могу да добаце максимално до 37 одсто. Максимално 37 одсто са свим овим истеривањем и застрашивањем људи. Према томе овај бојкот ради, међутим треба радити паметно. Треба објаснити грађанима и објаснити зашто им је у интересу да остану код куће. И на овај начин се заиста и мења Србија.

Није ми био циљ да вам уносим енергију, како раније рекох. Апатија је у друштву велика, претпостављам да то сви видите. Видите је свуда око себе, и треба да и себи признате и у вама је велика апатија. Неко безнађе је завладало. Људи мисле, ово је готово.

Да вам кажем моје мишљење: То ће се окренути у једном часу, једним кликом. Ја не могу тачно да вам кажем када ће се окренути, али ће се окренути.

И у реду је да се осећате тако како се осећате. Нема енергије нигде у друштву, то је и био циљ ове кампање. Циљ је био да људе доведе у ово стање.

Србија није наша прћија

Шта би требало да радите? Да размислите о овоме што сам вам рекао. Ја бих волео да нисам у праву, али јесам у праву. Волео бих јер би било много боље за све нас. Шта можете да урадите? Мирно, сталожено као што смо то урадили на овој скупштини, без великих речи, еуфорије покушате да објасните својој родбини, својим пријатељима у каквој се ситуацији Србија налази. Да поновим: Србија нестаје пред нашим очима, човек по човек, породица по породица док нас више не буде било.

Србија није наша прћија и нисмо је ми стекли. Неко нам је дао да је чувамо.

Хоћемо ли?