Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ИДЕ У ПОДГОРИЦУ на сахрану Амфилохију

0

За неколико сати путујем у Подгорицу. Присуствоваћу сахрани Митрополита црногорско - приморског Амфилохија и разговараћу са представницима српског народа у Црној Гори - поручио је у објави на званичном Инстаграм налогу

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће последњем испраћају почившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Printskrin: TV B92

– За неколико сати путујем у Подгорицу. Присуствоваћу сахрани Митрополита црногорско – приморског Амфилохија и разговараћу са представницима српског народа у Црној Гори – поручио је у објави на званичном Инстаграм налогу.

Шеф српске државе тако ће први пут откако је на високим позицијама у власти отићи у Црну Гору.

Раније данас епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије оценио је да би долазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита Амфилохија био „добар почетак нових и блискијих односа Србије и Црне Горе“.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

– С обзиром да председник Србије Александар Вучић, од када је на тој високој дужности, није посетио Црну Гору, мислим да би његов долазак на сахрану митрополита Амфилохија био добар почетак нових, блискијих односа између Србије и Црне Горе, а то је насушна потреба и жеља народа из обе земље. Али, такав је обичај код нас да се на сахрану не позива – рекао је владика Јоаникије, пренео портал борба.ме.

Долазак на сахрану митрополита најавио је Милорад Додик, српски члан предсједништва БиХ и водећи политичар Републике Српске. Такође, на сахрану долази патријарх српски Иринеј, архијереји Српске православне цркве.