Прочитај ми чланак

Вучић и Дачић одлучили: Бајатовић више не води СРБИЈАГАС!

0

Председник Србије Александар Вучић и потпредседник Владе Ивица Дачић су се договорили да склоне Душана Бајатовића са чела Србијагаса.

СПС у Покрајини и Новом Саду има катастрофалне резултате. Страначка структура готово да не постоји, а Бајатовић све покушава да покрије парама.

За кампању СПС на покрајинском нивоу и за Нови Сад, Бајатовић је ангажовао професионалне маркетаре, који су до сада рекламирали ресторане и бутике и који се не разумеју у политику. Њихов ангажман је скупо плаћен а резултати су готово невидљиви.

Бајатовић је СПС у Новом Саду и Војводини претворио у бизнис клуб. Док у Београду и ужој Србији СПС-у прилази све више младих људи у Војводини се готово нико не прикључује овој странци.

До сада је Дачић толерисао такво стање СПС у Војводини због Бајатовићеве позиције у Србијагасу. Међутим, управо такво неодговорно вођење странке, СПС је коштало и гласова и кадрова у Војводини. Досадашњи лојални чланови СПС у Војводини су просто престали бити активни. Одбори су се расули, а нових чланова нема.

Чак и да Бајатовићева кампања неким чудом привуче пажњу гласача, остаје проблем са кадровима.

С друге стране Вучић већ од 2015. планира да преузме челну позицију у Србијагасу и да на то место постави свог човека.

Склањањем Бајатовића са места директора Србијагаса, уз Дачићеву сагласност, била би основа за продужетак коалиције СПС-СНС. Вучић рачуна да ће свакако имати довољну подршку у гласачком телу да сам формира нову владу без СПС. Ипак, да не би нарушавао традиционално добре односе са Дачићем и СПС, уз мање уступке, као што је челно место Србијагаса, и још која „ситница“, СПС би се требао наћи у новој постизборној коалицији са СНС и у Влади Србије.

Руска подршка Вучићу у случају промена у Србијагасу неће изостати. Лични добри односи Вучића са Путином су гаранција томе. СПС више не игра улогу једине проруске странке у Србији.

Дугови које је направио Бајатовић у Србијагасу су један од кључних разлога зашто Руси желе да препусте вођење ове фирме Напредњацима.