Прочитај ми чланак

Вучић: И БиХ ће победити криминал

0

Први потпредседник Александар Вучић уверен је да ће и власти БиХ ускоро смоћи снаге да се обрачунају с криминалном приватизацијом коју „деле и Србија и БиХ“.

„Има нешто што је интересантно и што је заједничко, пре свега, за Србију и БиХ. Имамо велики број приватизација спроведених на криминалан начин. Наравно, могу увек да говорим о Србији, пре свега, али чини ми се да то људи и у БиХ осећају на својој кожи. Требало је у једном тренутку скупити снаге“, рекао је Вучић у интервјуу сарајевском листу „Дневни аваз“.

Вучић је изразио уверење да ће надлежни државни органи БиХ „имати снаге да своју земљу очисте од оних од којих смо ми почели да чистимо своју земљу“.

Он је истакао да је за јачање сарадње Србије и БиХ са земљама у региону неопходно знатно унапредити комуникацију.

„Веома је важно да имамо чешће разговоре и чешћу комуникацију. Истовремено је важно да решавамо конкретне проблеме. Мислим да и људи у Србији и Београду и људи у Сарајеву морају да комуницирају неупоредиво чешће, да на прагматичан начин решавамо заједничке проблеме и да се помажемо“, рекао је Вучић.

„Чини ми се да ту неће бити великих препрека, посебно када је у питању борба против корупције и криминала, као и у размени обавештајних информација и у свакој другој врсти деловања“, нагласио је Вучић.

 

(Танјуг)