Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: „Хвала Путину, хвала и грађанима. Ја не бих окупио толико“

0

Председник Србије Александар Вучић, у обраћању медијима, изразио захвалност руском председнику Владимиру Путину због посете, као и грађанима Србије.

„Изражавам заахвалност Путину на посети Србији, посвећеном времену и поштовању које је показао нашој земљи, као и на конкретним споразумима које смо потписали“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у председништву, организованој поводом јучерашње посете руског председника Србији.

Након истицања значаја свих споразума који су јуче потписани, председник Србије је посебно захвалио грађанима Србије који су у огромном броју дошли због Путина. „Ја не бих могао никада да привучем толико људи, колико год да сам их позивао. Ни половина не би дошла, мене гледају сваки дан.“, казао је Вучић.

„Хвала им што су показали како пристојна Србија може да будеи да функционише“, рекао и додао да ни једног инцидента није било.“Када имате више од 100.000 људи, да се не поломи ни један прозор, мислим да је то скоро немогуће у полицијској пракси“, истиче он.

Председник Србије је рекао и да нико није повређен, ни на који начин, као и да никаквог инцидента није било. „Толико сам задовољан што смо показали колико можемо бити пристојни, одговорни и озбиљни“, казао је Вучић.

„Друга ствар, моја молба и апел, нашим партнерима из ЕУ да још снажније утичу на Приштину да укину таксе јер сматрам да је важно да наставимо разговоре о будућности. Молим их да ти њихови захтеви, не кажем притисци, буду јаснији и одређенији јер нам је страшно важно да наставимо да разговарамо, најпре због Срба на КиМ, па онда и због нас“, истакао је.

Србија је јуче била свет, биће и у будућности, рекао је председник Србије Александар Вучић и најавио да ће током ове године, поред јучерашње посете председника Руске Федерације Владимира Путина, бити још посета светских државника.

„Надам се посети председника Кине у другој половини ове године. Имаћемо свакако поновни сусрет у априлу, а верујем да ће доћи у Србију у другој половини године“, рекао је Вучић на конференцији за штампу.

Он је изразио уверење да ће председник Француске Емануел Макрон доћи у Србију пре тога.

„Може бити изненађења да још неки од великих председника посети Србију“, казао је он.

Србија је јуче била свет, биће и у будућности“, нагласио је Вучић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!