Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: „Брине ме шта би Албанци могли да предузму“

0

Председник Србије Александар Вучић поновио је да га брине шта би косовски Албанци могли да предузму.

Он је поручио да држава неће дозволити нападе на српски народ, нити унижавање Србије.

Фото: Н.С.

„Оно што ме брине, то је оно што Албанци раде на КиМ и мој страх је од њихове неодговности и неконтролисаних поступака којима би могли свакојака чуда да ураде“, рекао је Вучић обраћајући се градјанима у Смедеревској Паланци.

Ми ћемо да се боримо да чувамо мир, поручио је Вучић.

„Али, оно што је сасвим сигурно и што морају да знају и они, али и неки други који им помажу, то је да никоме нецемо дозволити да напада српски народ, ни да унижава Србију. Нити да покушава на било који начин да уруши њене национане и државне интересе“, истакао је председник.

За то ће Србија увек имати снаге, поручио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је данас обишао погоне фабрике Гоша ФОМ (фабрика опреме и машина) у Смедеревској Паланци.

Предузеће Гоша ФОМ“ постоји од 1930. године, а 2005. је успешно приватизовано, када га је купио конзорцијум запослених и партнер из Русије.

Директор Гоше ФОМ Срдан Димитријевић је рекао Тањугу да је фабрику тада купио конзорцијум од 365 радника, а да је данас у фабрици запослено 850 радника.

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас, у оквиру кампање „Будућност Србије“, Народни музеј у Смедеревској Паланци у чију је реконструкцију крајем прошле године уложено око шест милиона динара.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Čestitam vam što ste sačuvali fabriku i što ste se postarali da ne bude uništena. Hoćemo da podižemo srpsku proizvodnju.“ – predsednik Vučić sa radnicima fabrike Goša FOM #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

Вучић је кампању „Будућност Србије“ наставио обилазећи Подунавски округ, а прво је посетио Велику Плану.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Смедеревској Паланци да је та општина прошла кроз изузетно тежак период, да је била у великим дуговима, али да су данас они знатно мањи и да ће држава помоћи општини да побољша своју финансијску ситуацију.

„Хоћу да знате да су пре неколико година укупне доспеле обавезе општине биле 3,4 миљарде динара, значи 30 милиона евра дуга су неки неодоговрни људи оставили. Кено, знам да си у кафићу, то се на тебе односи“, рекао је Вучић, „прозивајући“ бившег председника општине Радослава Милојичића Кену, кадар Демократске странке.

„Кена мисли да кад шета њих 100 или 200 сви треба да се тресу од страха и забораве шта су урадили од Паланке и какав чемер и јад су оставили“, рекао је Вучић, обраћајући се великом броју грађана.

Како је додао, данас су дугови Паланке много мањи – 1,8 милијарди динара, од чега једна трећина отпада на струју.

„Тражимо решење за то и када се Паланка ослободи дугова моћи ће поново да се гради“, рекао је он. Навео је да је држава у протекле четири године дала милијарду и 300 милиона динара из текуће буџетске резерве како би ова општина уопште опстала.

„Ето какво смо катастрофално стање наследили. То је велики новац, мало општина је добило такав новац, али то се овде не види због дугова“, каже Вучић.

Зато је, како каже, његова политика на државном нивоу била не да „виче и арлауче свако вече“, него да се штеди новац и смањује јавни дуг.

Према његовим речима, држава пет година није могла да врати све наслеђење дугове, али ће сада то моћи, јавни дуг смањен је са 78 одсто БДП на 50 одсто, што је важно пре свега због деце – да би њима остала чиста будућност.

Циљ је, каже Вучић, да се смањи стопа незапослености у овој општини.

„Паланци недостаје једна велика фабрика. Више пута сам био у Гоши, али пљачкашка приватизација је тако била изведена да смо били у немогућној ситуацији“, рекао је он.

Вучић каже да је пре два дана замолио потпредседника руске Владе Јурија Борисова да нека руска компанија уђе, заједно са српском државом, у пројекат који би значи да се овде поново праве вагони.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Ni u snu se nisam nadao da će ovoliko da vas bude u Palanci, ni u snu. I beskrajno vam hvala“ – predsednik Vučić sa građanima Smederevske Palanke. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

Објава коју дели Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) дана

„Држава је спремна за то, али нам треба руски партнер. Ја сам то предложио и за две недеље ћу разговарати са представницима ‘Уралвагонзавода’ и другх компанија“, најавио је Вучић. Спремни смо да помогнемо и да видимо шта по овом питању још моземо да урадимо и за Краљево и Ниш, додао је Вучић.

„Неће бити лако, али то нам је последња нада да вратимо велику индрустрију у Паланку и наду за останак грађана на огњиштима. Верујте ми на реч, борићу се свим срцем и молићу и руског председника Путина да нам помогне јер то нам је битка за опстанак у овом крају“, нагласио је Вучић.

Пут од Велике Плане до Смедеревске Паланке у дужини од 13,5 километар биће реконструисан до краја августа са 3,2 милиона евра, рекао је Вучић и најавио да ће бити обновљени сви објекти јавне намене како би општина била ослобођена издатака и могла да размишља о будућности.

Вучић је рекао да ће се видети да се обезбеди новац и уради недостајућих четирили или седам километара пута Семдеревска Паланка – Топола. Истакао је да није ни сањао да ће га толико људи сачекати у Смедеревској Палаци, али да зна зашто је то тако – зато што су људи у Србији осетили опасност од повратка у прошлост и видели да су најгори лопови који су разорили нашсу земљу подигли главу и почели пристојним људима да држе придике.

„Нормална и пристојна Србија будућности то неће да дозволи, а то сте ви, поштени људи и домаћини који желе да имају будућнсот за себе и своју децу“, нагласио је Вучић. Упозорио је локалне званичнике да морају више да примају људе и разговарају са њима, као и да помогну најсиромашнијима.

„Од данас ће морати да примају људе, ако не буду примали мењаћемо руководство опстине, па да видимо да ли ће да примају. Ви сте овде због грађана и људима морате да помогнете, ако ја могу са људима да разговам, морате и ви“, рекао је Вуцић и захвалио на величанственом дочеку људима у Паланци, који су му непрестано добацивали где им још треба пут и шта им све треба…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!