Прочитај ми чланак

Вучић, Андреј и Данило појавили се у цркви у истим патикама – цена 500 евра

0

Председник Србије Александар Вучић наиван је ако је мислио да ће му ако нико други, онда макар твитераши заборавити причу о томе да му скупе сакое и патике доносе из фундуса (или му сашију сако, како рече, пошто је "габаритан"). Овог пута на друштвеним мрежама није тема цена његових патика, него сцена из цркве Светог Марка, где је председник јуче секао славски колач са својим братом Андрејем и сином Данилом. Сва тројица, веровали или не, носе упадљиво сличне патике.

У Србији се јуче славио Никољдан и председник Вучић је, као сваки добри домаћин, поранио с братом и сином у Цркву Светог Марка, са славским колачем.

Председнику једне земље вероватно нико не би замерио скупе патике да се он не буса у груди свако мало како је много скроман и штедљив, а овог пута пажњу твитераша нису привукле само Вучићеве патике од 500 евра, већ чињеница да су врло сличне, ако не и исте “патике из фундуса” носили и Данило и Андреј Вучић.

Коментара и теорија има, што се каже, од сорте, а нарочито је популарна она да мора да су Зегна патике купили на акцији 3 за 2, или да Зегна (на мрежама се пише да управо ту марку председник Вучић нарочито воли) даје на више комада попуст на цену од 600 евра по пару. Тешко да ће ико поверовати да су Вучићи “иста сиротиња као и народ”, како режимски медији воле да правдају председника.

Многи су приметили и да су Вучићи сами у Цркви Светог Марка, иако Светог Николу слави огроман број Срба, али и да председник Вучић носи маску у цркви, иако иначе није склон томе да штити на овај начин себе и друге од коронавируса. Ипак, три пара скоро идентичних патика на ногама Вучића дефинитивно су привукла највише пажње.