Прочитај ми чланак

Време је да се запитамо чему нам памет служи

0

Ако сагледамо ситуацију у којој се налазимо сада и када саберемо исходе догађаја у нашој отаџбини, добијамо једно чињенично стање које нас води у пропаст, у времену када је човекова памет достигла највиши ниво интелигенције до сада.

Због тога не могу да разумем људе који ми говоре „мани се политике“, исто као што они не разумеју мене због чега не желим да је се манем. Али умем да им објасним аргументима за разлику од оних који траже изговоре!

Не желим да се манем политике због тога што данашња владајућа елита илити Уједињени монополи Србије желе управо то да ми се згади њихова политика и да ме се не тиче. Заправо, они то желе да постигну како би могли да креирају мој живот по њиховој вољи. Не дозвољавам!

Признајем, и јесте ми се згадила њихова политика и због тога желим другачију политику у којој ће испред народа доћи неко ко се одавно мануо политике каква је данас а која нас прати најмање  двадесет година; неко ко има вољу и жељу да пружи овој нашој отаџбини више него што тражи од ње. Желим да вођа овог народа буде баш такав, који ће се добровољно жртвовати и бити пример свима. И колико год ме убеђивали да се тако нешто неће догодити, ја верујем да хоће јер ја немам страх од наде и након толико разочарења, превара и издаје које су нам приредили наши политичари.

У Србији не постављајте свој лични интерес на првом месту, јер јој управо због таквих прети апсолутна пропаст. Немојте стајати са стране и гледати неправду мислећи да сте беспомоћни и да не можете ништа учинити како би се стање променило. Од нас зависи будућност Србије.

Према томе, пробудимо се и усмеримо своје таленте у свеопште добро. Паметни јесмо, па се од нас очекује да памет применимо зарад будућих генерација, да неко остане после нас и да има о коме да говори са поносом као што смо ми поносни на своје претке. Обавеза нам је  да заштитимо своју веру, своју породицу, свој народ и своју отаџбину.  А једини начин да то остваримо у овом историјском тренутку је да се саберемо и ујединимо.

Биљана Стојановић (25)