Прочитај ми чланак

„Воз накарадне власти мора бити заустављен, а машиновођа избачен“

0

Грешка је изједначавати политику и политиканство, јер данас људи у Србији са правом политику доживљавају као нешто одвратно, поручио је у Чачку лидер Народне странке Вук Јеремић истакавши да "воз ове накарадне власти мора бити заустављен, а машиновођа избачен".

Према његовим речима, већина оних који се баве политиком у њу улазе да би остварили неку личну корист.

– Све су то у питању шеме, као што је „Миленијум тим“ и прање огромног новца и то милијарде које се исисавају из локалних и републичких буџета. То функционише од врха до дна, захваљујући томе што је политику у Србији окупирала партијска логика – навео је Јеремић.

Према његовој оцени, политика у нашој земљи би требала да буде нешто друго, и да у њу уђу људи који осећају да могу да дају свој допринос за опште добро.

– Мени она стварно у животу није требала, поготово након мог ангажмана у УН. Међутим, не постоји други начин да се промени овај накарадни систем, иако многи сматрају да је то немогуће. Гарантујем да ће Народна странка са актуелним руководством, уколико буде учествовала у наредној власти, имати задатак да квалитетне људе ангажује како би дали свој допринос у областима за које су стручни – истакао је Јеремић.

Најважније је, како каже он, отерати овај накарадни режим и Србију усмерити у добром правцу.

„Морамо дигнути ручну и избацити машиновођу“

– То ће захтевати велику енергију, снагу, јер није нормално да неко води, како Чачак тако и Србију десет година. Имам намеру да овој власти видим ледја и због тога сам захвалан свима онима који на такав начин размишљају. Верујем да је крај овог наопаког поретка много ближе него што тренутно изгледа, а када их будемо сменили то ће бити тек почетак – нагласио је он.

Јеремић наводи да „воз“ ове власти који је ишао по шинама мора бити заустављен.

– Морамо дигнути ручну и избацити машиновођу, направити нови колосек са квалитетним кадровим, а ту ће бити посла за све честите људе – поручио је лидер Народне странкре.

Након тога је Јеремић разговарао у центру Чачка са грађанима поручивши да је њихова главна идеја да Србију мењају на боље.