Прочитај ми чланак

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ: Коштуница је хтео да уништи Карића!

0

Лидер СРС каже и да је Млађан Динкић имао пљачкашки мотив у случају овог бизнисмена. Председник ЈС Драган Марковић Палма поручује да је Богољуб Карић потребан Србији.

e

Лидер СРС каже и да је Млађан Динкић имао пљачкашки мотив у случају овог бизнисмена. Председник ЈС Драган Марковић Палма поручује да је Богољуб Карић потребан Србији.

Богољуб Карић, власник „БК групе“, користан је за Србију и требало би што пре да се врати, кажу лидер ЈС Драган Марковић Палма и председник СРС Војислав Шешељ.

Шешељ чак сматра да је јасно да је Војислав Коштуница, тадашњи премијер, хтео политички да га уништи јер је угрожавао његово бирачко тело и да је тадашња влада у ствари била криминална.

r

Оптужују га за муљање… Војислав Коштуница

Палма каже да Карић недостаје Србији и да је за економски развој државе битно да што пре дође у Београд.

– Против Богољуба Карића је покренут политички прогон, протеран је из земље јер је неким људима сметао. Карић недостаје Србији јер је зарађивао паре у иностранству, а доносио Србији. Није износио паре из Србије. Неколико закона који су донети не примењују се кад је у питању поступак против њега – подсећа он и додаје:

t

Виђао се и с Путином

– Србија је коначно постала правна држава, не би требало да се бави причама рекла-казала, већ истином, а истина је на страни породице Карић. Сигуран сам да у овој власти није било политичког прогона, и да га неће бити ни убудуће.

Палма се пита и зашто се дигла фрка због виђања председника Томислава Николића с Карићем.
– Па, он је примљен на највишем нивоу у Русији, од Путина до патријарха. Значи, Црква, политичари и привреда у Москви су га признали. Није Богољуб нарко-дилер, па да се председник не састаје с њим! Камо среће да Србија има два Богољуба Карића, где би нам био крај. И ја сам се састао с њим, и то два пута, у Москви и Санкт Петербургу, и шта сад? – питао је Палма.

t

Оплео по бившем премијеру… Шешељ

Криминална влада

Шешељ указује да је бивша влада важила за демократску, а у ствари је била криминална.
– Тадашња влада је била криминална! Не могу да кажем да Карић није прекршио закон, али где се то у свету кад велика фирма прекрши закон, одмах иде на отимање? Нигде у свету се не уништава фирма, не продаје се у бесцење. Јасно је да су хтели да га униште. Мотиви Динкића су пре свега били финансијски, пљачкашки, а Коштуница је хтео и да га политички уништи јер је угрожавао његово бирачко тело – напомиње Шешељ.
Експерт за инвестиције

КОВАЧЕВИЋ: „МОБТЕЛ“ ЈЕ ЧИСТ

Експерт за инвестиције Милан Ковачевић се пита откуд спор око „Мобтела“ кад је све „чисто као суза“.

– Чудило ме како се без основа спори нешто што је јасно. Изградња и функционисање „Мобтела“ добио је „БК трејд“. Предвиђено је да ће обезбедити пројекте, опрему, просторије, обучити људе и профункционисати телефонију и у ту сврху добити 51 одсто, а да ће ПТТ обезбедити прикључак фиксној телефонији, дозволе и за то имати 49 одсто капитала. Онда се неко сетио да истражује колико кошта опрема, иако је већ утврђено да је све урађено како треба. ПТТ је онда одвојио „Телеком“, почео се бавити мобилном телефонијом и требало је да да проценат „Мобтелу“ јер је прекршен уговор. Тад почињу даље заврзламе без икаквих основа – сматра он.