Прочитај ми чланак

ВЛАСТ УЗ ПОЛИЦИЈУ спречила протест у Зрењанину због еколошке катастрофе (ВИДЕО)

0

Грађани Зрењанина и околних места се годинама "даве" у екстремно загађеном ваздуху, имају огромних проблема са водом која није за пиће, али СНС власт баш овде планира да отвори фабрику аутомобилских гума, медицинског отпада, кафилерију, још једну депонију... То ће довести до еколошке катасрофе, на шта су данас покушали да укажу популарна група Фантоми (ПУФ) и еколошки активисти, али их је власт уз помоћ полиције спречила у перформансу испред зграде општине. У видео прилогу са лица места погледајте шта се све дешавало...

FOTO: SRBIN.INFO

 

Наиме, Миња Милан Пернат и Миљан Чичић, као и еколошки активиста Петар Петровић су данас желели да испред зграде општинских власти донесу мало стајског ђубрица, да би и политички функционери схватили колико се народ гуши, и колико ће се тек гушити ако се отворе фабрике за прераду гуме, медицинског отпада…

Осим што је центар Зрењанина од јутрос био поприште неочекивано великог броја припадника полиције, Фантоми су спречени да уђу у зграду општине Зрењанин као грађани и том приликом их је полиција легитимисала.

На лицу места је био и Србин.инфо, а незванично смо сазнали и да је зграда општине Зрењанин била пуна радника Градске чистоће којима је наређено да је бране (ако је потребно) од незадовољног народа. Сличан сценарио искоришћавања радника у политичке сврхе и вероватно под претњом отказа, видели смо пре неколико дана када су радници „Наменске“ из Лучана по налогу генералног директора дошли испред суда да вређају породицу радника који је страдао због пропуста у безбедности, за шта је надлежан директор.

Осим тога, власт у Зрењанину је данас без објашњења изместила и заказану дечију приредбу, која се одржала испред зграде општине иако је планирана сасвим друга локација. Али, предузете су и додатне мере да би се онемогућио перформанс Фантома.

Наиме, мештанин села Арадац, који је данас требало да дотера стајско ђубриво, заустављен је од стране саобраћајне полиције на раскрсници (мештани су за Србин.инфо потврдили да ту иначе никад не стоје саобраћајци и да их нико никад није зауставио кад су превозили стајско ђубриво). Пошто је заустављен, саобраћајна полиција му је тражила ванредан технички преглед аутомобила ИЛИ да се врати одмах својој кући уз пратњу саобраћјне полиције, што је он и учинио?!

Саобраћајци претили Интервентном јединицом!

Група Фантоми и Србин.инфо су се упутили у Арадац да сазнају због чега је мештанин заустављен и том приликом затекла саобраћајне полицајце, који су прво почели да беже не желећи да бвуду снимљени и да одговоре на питања новинара, а потом су се ипак зауставили и то непрописно – испред куће једног мештанина, који због њих није могао да уђе у своје двориште 15-ак минута.

– Питао сам их на основу чега су зауставили човек који је из њиве превозио стајско ђубриво и вратили га кући уз пратњу – каже Дејан Петар Златановић, који је био на лицу места и све снимао. – Уместо одговора,  одмах су мени и припадницима групе Фантоми тражили личне карте, без обтазложења зашто нам траже? Дали смо им, легитимисали су нас 15-ак минута, за то време је власник једне куће био спречен да уђе у своје двориште јер му је полиција блокирала улаз службеним аутомобилом. Тврдили су да је то само рутинска контрола и да нису никога пратили до куће што је одмах демантовао пред камером мештанин кога су зауставили. Претили су да ће позвати интервентну јеидницу, али су претходно ипак потвали свог шефа. Након разговора са шефом, одустали су од те идеје, вратили нам личне карте, а Пернату написали и казну за непрописно паркирње у селу, иако он није никога и ништа блокирао за разлику од саобраћајаца.  

Шта се још дешавало погледајте у видео прилогу са лица места