Прочитај ми чланак

Власт дискриминише грађане укидањем ПЦР тестова за држављане земаља региона

0

Потпредседник Извршног одбора Народне странке Никола Лакић изјавио је данас да одлука државних органа о укидању обавезног ПЦР теста за улазак у Србију држављана Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе и Северне Македоније, док та обавеза или карантин остају нужни за наше грађане који долазе из иностранства, представља још један у мноштву доказа да политика доминира над гласом здравствене струке, као и болно подсећање да су за ову власт њени држављани грађани другог реда.

Лакић сматра да је објашњење напредњачке власти да се укида обавезан ПЦР тест за грађане наведених суседних држава на бази чињенице да је “регион наша заједничка кућа”, још једна од недоследних мера која не узима у обзир приоритетни интерес за очување јавног здравља грађана Србије.

Запањујућа је лакоћа занемаривања чињенице да је цео здравствени систем пренапрегнут и да су медицински радници исцрпљени, рекао је Лакић.

„За време деветогодишње власти Александра Вучића, више од пола милиона људи из наше домовине је било принуђено да шансу за бољи живот себе и своје деце потражи у иностранству. Они у Србију могу да уђу само са негативним ПЦР тестом или обавезном изолацијом за разлику од грађана суседних држава“, рекао је Лакић.

Лакић је закључио да ова дискриминаторска мера говори о томе да актуелну власт суштински не занимају њени држављани, већ само новац који шаљу у Србију.