Прочитај ми чланак

Влајки: Срамно је да се српски народ у РС дели у тренуцима кад му је угрожена самосталност

0

Emil Vlajki

Срамотно је, што је српски народ у мањем ентитету, у тренуцима када му пријети губитак досадашње стечене самосталности, умјетно подијељен, од стране својих политичара, на два супротстављена дијела што ће омогућити онима који желе да фактички укину Републику Српску да то ураде без икаквих напора.

Без обзира на то тко добије парламентарну већину, опозиција којој расту крила или позиција са својим нестабилним партнерима, једни и други то не могу урадити а да им партнери, неопходни за формирање власти, не буду они који хоће уништење Републике Српске.

Срби би требало да погледају око себе. Албанци, Муслимани и Бошњаци су се у најкритичнијим моментима уједињавали како би остварили своје националне циљеве. Једино Срби раде супротно изазивајући тако подсмјех и презир оних око њих.

Здрав разум говори како би било крајње једноставно и логично када би српски народ у РС-у био уједињен и на тај начин обранио своје националне и цивилизацијске интересе, те јединствен кренуо обнови свог, добрим дијелом упропаштеног, економског и социјалног статуса.

Нека се добро замисле они, потенцијални Бранковићи, којима је сада једино до власти и фотеља, ма с које год стране били. Можда ће их актуално суд обесправљеног народа заобићи, али их, сасвим сигурно, неће заобићи суд хисторије.  

(НСПМ)