Владимир Гајић згрожен – судија се бахато понаша због Андреја Вучића

0

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, рекао је на конференцији за новинаре да је Андреј Вучић поднео две тужбе против Алексића због навода да је председников брат повезан са афером „Јовањица“.

– Судија Трећег основног суда Жак Павловић наредио је Народној странци под претњом казном да Алексићу достави тужбу. Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић одговорио је судији да странка нема намеру да помаже Андреју Вучићу и извршава наређења супротна Закону о парничном поступку. Алексић није запослен у Народној странци нити је њен правни заступник и суд би требало да му документе шаље на његову адресу у Трстенику или у Скупштину Србије – рекао је Гајић.

Додао је да је судија Павловић потом Народној странци поново послао исти налог у којем је навео да је Алексић тужен као потпредседник странке, а не као физичко лице.

– То је посебно проблематично, јер судија мисли да је Алексићу, када је постао потпредседник странке, престало својство физичког лица – навео је Гајић.

Казао је да у другом поступку, који је Андреј Вучић покренуо против Алексића, није било таквих проблема и да је Алексићу уредно достављена тужба и подсетио да је припремно рочиште по тој тужби заказано за сутра у 12 сати.

– Судија Павловић је све предузео самоиницијативно да би напредовао, нико га није терао да се понаша бахато и незаконито. Биће занимљиво пратити којом брзином ће судија напредовати, јер су напредовале судије које су судиле у предметима у којима је учествовала Народна странка – рекао је Гајић.

Члан Правног савета Народне странке, адвокат Јовица Тодоровић, рекао је да странка не би требало да поступи по противзаконитом налогу суда.

– У систему поделе власти и грађанске демократије политичке странке не смеју да диктирају пресуде судовима, као што ни судови не смеју да претварају странке у своје доставне службе – рекао је Тодоровић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!