Прочитај ми чланак

Влада Србије – Булатовић: Везали Радмиловића, нудили му новац да оптужи Ђиласа

0

Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Дејан Булатовић изјавио је данас, у уторак 27. октобра да од власти тражи одговор зашто је његов пријатељ Зоран Радмиловић и даље у притвору, иако су испуњени услови да се он пусти на слободу.

Булатовић је на конференцији за новинаре, а посли у изјави за Србин.инфо, испред Министарства правде, рекао да је његов пријатељ Зоран Радмиловић, који је ухапшен због сумње да је графитима исписао Булатовићеву кућу, већ 17 дана у притвору “иако нису пронађени докази” за то, нити може да буде задржан ради утицаја на сведоке, јер је последњи сведок испитан прошле недеље у петак.

„Оно што желим да вам кажем је да је данас већ 17. дан откад је у притвору мој пријатељ Зоран Радмиловић, који је осумњичен од стране полиције да је он написао фашистичке графите на фасади моје куће, што је апсолутно неприхватљиво“, казао је Булатовић.

“Нема демократије, али демократија ће се кад тад да се врати у Србију. Ово је показатељ да надлежни не раде свој посао. Полиција није испитала онога који мене малтретира него се истрага базира на малтретирању мог пријатеља”, казао је Булатовић и додао да су, током истрага полицајци везали Радмиловића за радијатор, док су непозната лица у цивили без службених исправа, истовремено му нудили паре да оптужи председника Странке слободе и правде (ССП), Драгана Ђиласа да га је платио да испише споменуте графите на кући Дејана Булатовића.

Каже и да тај случај показује да су у Србији укинути слобода, правда и право. Иначе, обраћање новинарима било је све време опструисано, на шта полиција није реаговала, иако је Булатовић то од њих, у једном тренутку, чак и затражио.

Конференцију је покушавао ометао и Симо Спасић, из удружења Убијених и несталих Срба, који је довикивао и галамио преко мегафона са степеништа на улазу у Министарство правде.

На кући потпредседника Странке слободе и правде Дејана Булатовића у Батровцима код Шида у току ноћи 8. октобра појавили су се претећи графити, након чега је полиција ухапсила Зорана Радмиловића, уз званично образложење да су у његовој кући пронађени иста боја којом су исписани претећи графити, као и четкица која је одговарала исписаним словима.