Прочитај ми чланак

ВЕЛИМИР ИЛИЋ: Поштујем Николића, никада подршка Вучићу

0

Београд -- Лидер НС Велимир Илић изјавио је да ће органи странке одлучити кога ће странка подржати на председничким изборима, али да то сигурно неће бити Александар Вучић.

velimir ilic

Он је за телевизију Војводине рекао и да веома цени и поштује актуелног председника Србије Томнислава Николића, додавши да је НС помогла да Николић победи на претходним изборима.

„Кога ћу подржати (на председничким изборима), одлучиће страначки органи“, рекао је лидер НС-а.

Илић је додао и да „никада неће подржати Вучића“, који је премијер и председник Српске напредне странке (СНС).

Лидер НС је додао и да са Николићем „никада није имао никаквих проблема“ и да је са њим, док је био лидер СНС и направио коалицију.

Он је одбацио наводе појединих медија да ће НС подржати председничку кандидатуру бившег шефа дипломатије Вука Јеремића.

Упитан о најави Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да ће позвати Тужилаштво за високотехнолошки криминал да помогну у утвђивању на који начин је дошао дошао у посед радних документа овог министарства, Илић је одговорио да му их је дала министарка Зорана Михајловић.

„Тај извешта ми је дала министарка“, рекао је он док је на питање да ли, ће, ако га буде позвао тужилац, рећи да му је документ дала министарка Михајловић одговорио потврдно.

Министарство је у суботу у саопштењу навело да је реаговало након што је ; Илић новинарима доставио документа за која тврди да су извештај о раду Коридора Србије.

Илић је недељу у Чачку рекао да ће НС на следећим изборима наступити самостално или у коалицији, али да јој СНС сигурно више неће бити коалициони партнер.