Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ: Чим се хрватски медији радују одласку Вучића, то значи да то није добро

0

Београд -- Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио за ТВ Прва да чим се хрватски медији радују могућем одласку Вучића с чела СНС, то значи да то није добро.

На питање ко би могао да замени лидера напредњака, односно председника Србије Александра Вучића на челу СНС, Весић каже да Српску напредну странку најбоље води управо Вучић и да он, у том смислу, нема замену. Он додаје и да је могуће да странка неће изгласати његово повлачење с чела партије.

Screenshot/TV Prva

Весић је за Прву телевизију рекао да ће сви чланови СНС, па и они који се у медијима помињу као Вучићеви наследници, рећи да је Вучић најбоље решење. „Ако питате све чланове Председништва и Главног одбора, сви би били против тога да Вучић не буде председник странке“, рекао је Весић.

Како каже, СНС је демократска странка, о свему се отворено разговара, а председник Вучић ставља своје предлоге на органе странке, па ће се тако и о том предлогу разговарати на Председништву и Главном одбору СНС.

Оценио је и да, чим се хрватски медији радују најави одласка Вучића са чела СНС, то значи да то није добра вест за Србију. „Чим се хрватски медији радују нечему, у овом случају одласку Вучића, то значи да то није добро за нас. Радују се зато што је Вучић подигао Србију и економски, политички, зато што је Србија постала водећа земља на Балкану и њима не одговара Вучић на челу странке и Србије“, рекао је Весић.

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је у понедељак да би требало да се повуче с челног места у странци. Вучић је јуче поновио да ће идуће године неко други преузети СНС, јер не планира да се кандидује на изборној Скупштини странке која би требало да се одржи у децембру.