Прочитај ми чланак

ВЕЉА ОТКРИО: Емигранти продиру у Србију, овде ће остати (ВИДЕО)

0

„Имамо хиљаде проблема, а овде се све приказује да је мед и млеко. Емигранти продиру у Србију и ово ће им бити земља где једино могу остати и опстати. Овде се праве нови емигрантски центри, и то без знања народа”, данас, у уторак 10. марта, на конференцији за медије рекао је председник Нове Србије и један од лидера опозиционог Народног блока, Велимир Веља илић.

„Мини шенген нам спремају, а народ нико ништа не пита. Устав планирају да промене , све се то ради далеко од јавности. Бојим се да и сви који бојкотују изборе на неки начин помажу Вучићу, јер ће он са малим бројем људи који изађу на изборе однети убедљиву победу“, истакао је Илић.

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је и да је „јасно да је фабрика „Крушик“ опљачкана и да сада обећањима која даје у изборној кампањи председник Србије са 10 милиона евра покрива оно што су опљачкали његов министар полиције Небојша Стефановић и његов отац продајом оружја из Крушика“.

„ Ко је уништио војну индустрију у Србији? Заштто је „Крушик“ пред банкротом? Оним што је Вучић изјавио , потврдио је да је фабрика опљачкана и сада у изборној кампањи обећава 10 милиона евра помоћи. Ако није тако, зашто Вучић сада даје средства и покушава да спаси фабрику?“, питао је Илић на конференцији за штампу и додао да је и 500 радника у чачанској „Слободи“ остало без посла.

Он је казао да су избори расписани , али да „свби избегавају у медијима да спомену да Народни блок излази на изборе , јер имају такву директиву“.

„Немамо медије, последњи смо да добијемо нотаре за оверу потписа. У многим местима су нам казали да ни до краја ове седмице не можемо да дођемо на ред. Али нећемо да кукамо . Борићемо се и даћемо све од себе. Не можемо да срушимо Вучића на улици, морамо се борити у парламенту. Морамо да раскринкамо Вучићеву опозицију којој ће он да скупи потписе“, рекао је Илић.

Он је и додао да је се буџет државе пуни преко пљачке грађана, узимањем акциза на гориво и струју.

„Народ не може да преживи. Како ће неко да преживи са пензијом од 14.000 до 18. 000 динара, да купи лекове и плати рачуне. То је немогуће. Људи се хране из контејнера све више, а сви они који имају посао увењени су“, казао је Илић.