Прочитај ми чланак

ВАСИЋ: Да ли је Борко, десна рука Весића и Малог, слупао најновији ауто ГСП-а?

0

Као шеф одборничке групе Српски покрет Двери-Патриотски блок у Скупштини града Београда, јавно постављам питања градоначелнику Београда Александру Шапићу:

1. Да ли је Борко Милосављевић слупао најновији службени аутомобил Шкода „Суперб“, регистарских ознака БГ2630РБ?

2. По ком основу је Борко Милосављевић возио службени аутомобил ГСП „Београд“ и ко му је дозволио да га користи?

3. Да ли ће Борко Милосављевић платити из свог џепа направљену штету на аутомобилу или ће штета бити плаћена из касе ГСП „Београд“?

4. Колика је званична штета из записника на аутомобилу?

5. Да ли је извршен полицијски увиђај и да ли је и коме пријављено оштећење аутомобила?

6. Како је могуће да сте Борка Милосављевића поставили за Вашег главног преговарача за покретање социјалног програма са репрезентативним синдикатима у ГСП-у, имајући у виду да сте сами признали да је протесте против Вас организовао лично Горан Весић преко представника репрезентативног синдиката и то преко Самосталног синдиката „ГСП Београд“ на челу са Зораном Антићем? Борко Милосављевић је био десна рука водећих СНС људи у Београду, Горана Весића када је био градски менаџер и Синише Малог када је обављао функцију градоначелника.

7. Да ли због тога у ГСП-у још увек није смањен криминал, корупција, уништавање имовине овог предузећа и није заустављено даље богаћење директора погона, челника репрезентативних синдиката и других појединаца? Због чега нисте урадили ништа да то зауставите и спречите, имајући у виду чињеницу да постављате особе које су директно и индиректно одговорне за уништавање ГСП-а, међу којима је и Борко Милосављевић?

8. Да ли је тачно да ГСП „Београд“ изнајмљује путем лизинга 60 службених аутомобила марке Шкода „Суперб“ (један од тих 60 аутомобила је слупао Борко Милосављевић) и да ли је тачно да они месечно коштају ГСП преко 60.000 евра?

9. У Извештају ДРИ за 2021. годину стоји да је до тада узето у лизинг 35 Шкода. Да ли је узето још 25 Шкода у међувремену? За кога је потребно 60 службених аутомобила које користи ГСП „Београд’’, односно ко користи толики број службених аутомобила?

10. Како објашњавате чињеницу да нисте ништа предузели како би бивши директори овог предузећа Радиша Момчиловић и Дејан Крстовић одговарали за уништавање ГСП-а и зашто је дозвољено да један од њих и даље буде у ГСП „Београд“, и то са веома високом платом, а други да добије сагласност и пређе у ЈП „Поште Србије“?

11. Када ће бити проверена, а затим и одузета њихова имовина, као и имовина свих представника репрезентативног синдиката у ГСП „Београд“, обзиром да су они и највећи кривци за уништени ГСП-а и када ће одговарати за уништен социјални статус запослених, посебно возача, отправника и механичара, као и због малтретирања, незаконитог кажњавања и истеривања са посла свих оних који су указивали на крађе, криминал, корупцију и мобинг?

12. У Извештају ДРИ се каже: „Скрећемо пажњу на Напомену 2.2.1.12. уз финансијске извештаје. У Напомени је наведено да је Предузеће у 2021. години исказало губитак текуће године у износу од 1.534.308 хиљада динара, док губитак ранијих година износи 28.229.255 хиљада динара. Такође, краткорочне обавезе су веће од обртне имовине за 7.551.254 хиљаде динара, док укупан износ субвенција које је Предузеће у 2021. години добило од оснивача износи 3.725.606 хиљада динара (21% укупних пословних прихода) и односе се на средства за погонско гориво, текуће и инвестиционо одржавање возила, обезбеђивање резервних делова, сервисирање обавеза по кредиту и финансијском лизингу. Наведено указује на сумњу у способност Предузећа да своје пословање обавља без помоћи Оснивача. Наше мишљење не садржи резерву по овом питању.“ Зашто нико није одговарао за оволики дуг који је направљен у ГСП „Београд“? О овоме што стоји у Извештају ДРИ за 2021. годину возачи овог предузећа и други запослени, као и они добронамерни и који ГСП третирају као своју кућу су вам више пута говорили и слали дописе. Нисте одговорили ни на један!

13. Зашто нисте добро проучили предлоге које су вам послали возачи, а које сам Вам званично доставила и да ли они заслужују бољи третман, сигурност и поштовање или сте решили да помогнете Горану Весићу у идеји потпуног уништавања ГСП „Београд“ и преузимање јавног превоза од стране приватника?

Ви мислите да не треба никоме да одговарате, али сте дужни да на ова питања одговорите грађанима Београда чији сте градоначелник!

Радмила Васић

Потрпедседник Двери

Шеф одборничке групе Двери-Патриотски блок у Скупштини града Београда