Прочитај ми чланак

Ванредно саопштење Ми – глас из народа – Ево ко је с ким и ко је отишао

0

У току процеса преображаја Покрета МИ – Глас из народа дошло је до извесних неспоразума унутар руководства, групи од седам оснивача, и Др Бранимир Несторовић и Александар Павић су јуче, 20. фебруара 2024. године, демонстративно напустили Покрет МИ – Глас из народа.

У сенци неспоразума и инсинуација против неких од оснивача Др Бранимир Несторовић је онда ултимативно тражио да он буде председник те странке иако је било договорено да се остане при изворном принципу колективног руководства које чини седам оснивача. На гласању тај ултиматум Др Несторовића није добио подршку већине оснивача и он је потом демонстративно напустио Покрет а за њим и Александар Павић.

Покрет, међутим, наставља са планираним радом и преображајем у политичку странку. Њиме ће руководити Веће Покрета које чини пет оснивача, Синиша Љепојевић проф. др Митар Ковач, проф. др Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић,

Према томе, у раду Покрета све остаје по старом и планирани циљеви се остварују.

Другим речима, покушај разбијања Покрета није успео и рад се наставља без оних који су његово разбијање покушали да изведу. Време ће показати који су били стварни мотиви и циљеви разбијања Покрета.

Овим поводом, сутра, 22.02.24. у 13 часова у Медија Центру (Теразије 3) биће одржана конференција за штампу Покрета МИ…