Прочитај ми чланак

„Ако прозападна опозиција не изађе на београдске изборе, бесмислено је причати…“

0

Народни посланик и председник београдског одбора „Ми – снага народа“, Борислав Антонијевић, каже за Данас да сматра да уколико прозападна опозиција одлучи да не изађе на наредне београдске изборе, они ће бити нелегитимни, те је и бесмислено причати о изласку на њих.

Антонијевић напомиње да овај покрет још о теми изласка на изборе није расправљао, али да нису желели да присуствују било каквим преговорима и разговорима где се крши устав, а било какво одлагање избора за септембар би било кршење.

„Какви су изборни услови и да ли су спискови ваљани о томе је требало да људи из других странака после двехиљадитих година да се побрину. О томе се нико није бринуо“, наводи.

Каже да је његов лични став је да на изборе треба изаћи и да треба мотивисати што више људи да на изборе изађу. На парламентарним странкама које учествују на избори је да се побрину за то да нема никаквих ни махинација ни манипулација на изборним местима, сматра.

„Наравно, ако не буде прозападна опозиција не буде прихватила да на изборе изађе, избори свакако не би били легитимни. Онда је потпуно бесмислено причање о изласку на те изборе“, додаје посланик „МИ – снага народа„.

Он додаје да би у том случају избори били нелегитимни за део међународне заједнице, али напомиње да његов покрет генерални став по овом питању још увек није донео, те да се састанак на коме би се о томе расправљало очекује до краја седмице.

Антонијевић се нада да ће избори бити расписани до данас у поноћ, јер би то био уставом прописан рок.

„Ми смо рекли, то што ОДИХР и странци нама предлажу, они би прво требало да изборе у својим земљама организују онако како треба. Сви смо били сведоци како је то Америка урадила, уз какве су им нерегуларности и манипулације избори протекли и како су изборни пораз претворили у победу. Свесни смо да су у Немачкој поништени избори из 2023. године због нерегуларности. То нису стране које би нас требало да уче како избори треба да се одрже“, каже он.

Овај посланик каже да уопште не зна зашто се од ОДИХР-а било шта тражи, подсећајући да је то чинила и Српска напредна странка 2012. године, која сада говори то није у реду.

Други састанак представника коалиција Србија против насиља и НАДА заједно са председницом парламента Аном Брнабић и представника владајуће коалиције почео је данас у Народној скупштини у девет часова. После сат и по опозиционари су саопштили да је дијалог пропао.