Прочитај ми чланак

Ванредна конференција црногорске опозиције: Следи масовни отпор Милу Ђукановићу

0

Посланици Демократског фронта (ДФ) позвали су данас председника Црне Горе Мила Ђукановића да не потпише Закон о слободи вероисповести, већ да га врати Скупштини на дораду, а предложили су и расписивање референдума о том питању.

На конференцији за новинаре један од лидера ДФ Андрија Мандић је поновио да је Закон усмерен против Српске православне цркве (СПЦ), али и против грађана, против, како је рекао, сваке православне породице у Црној Гори, јавила је РТЦГ.

Мандић је навео да ће на основу тог закона бити могуће одузимати имовину СПЦ у Црној Гори.

Ово што је изгласано у Скупштини док га не прогласи председник Црне Горе не може се примењивати. Ми позивамо председника да указом не прогласи закон, већ да га врати у Скупштину како би га дорадили“, указао је Мандић.

На ДФ је да изврши снажан притисак на власт, рекао је Мандић и позвао остатак опозиције на организовање протеста.

„За организацију изласка на улице задужена је СПЦ као и ми који се залажемо за промену закона“, навео је Мандић.

Посланик ДФ Милан Кнежевић је рекао да им је мимо Закона и Устава, без скидања имунитета одређено задржавање.

„Демократски фронт ће свим оним људима који су пострадали у овој  кристалној ноћи изаћи у сусрет“, рекао је Кнежевић и додао да очекују одговор опозиције, како би заједно кренули да изврше притисак, како би закон био повучен.

Кнежевић је Ђукановића назвао издајником и позвао митрополита Амфилохија да га прокуне, додавши да има информацију да ће Ђукановић на Бадњи дан 6. јануара налагати бадњак испред Цетињског манастира.

„Ако се то деси, после свега што је урадио, сматрам да би му то требало забранити и да би га требало проклети, ако одбије да не потпише овај закон“, закључио је Кнежевић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!