Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА ЕМИСИЈА Мило уводи ЦГ у грађански рат? Срби ће физички бранити светиње!

0

Поводом великог скупа у Подгорици за одбрану Српске православне цркве од режима Мила Ђукановића, саговорници портала "Србин инфо" и медијске куће "Центар" били су професор др Дејан Мировић, историчар др Александар Раковић и посланик Двери Иван Костић.

РАКОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Ускоро напади на СПЦ у Црној Гори, народу преостаје само физички отпор

Мило Ђукановић се неће обазирати на чињеницу да је данас одржан највећи скуп у Црној Гори и наставиће са усвајањем скандалозног закона против Српске православне цркве.

Ово за „Србин инфо“ поручује историчар Александар Раковић и истиче да је пред народом у Црној Гори само један начин да одбране СПЦ.

– Преостаје им једино и искључиво физички отпор. Не постоји друга могућност да се одбрани СПЦ. Физичка одбрана је једина опција на нападе на цркве и манастире који ће уследити ове године – објашњава Раковић.

Према његовим речима, Мило има намеру да баш поводом 800 година аутокефалности српске цркве истера СПЦ из Црне Горе и да не би одустао од те идеје чак и да се у суботу окупило 300.000 људи на улици.

– Оно што је сигурно, држава Србија не би смела да буде неми посматрач ових догађаја. Један вид санкција према Миловом режиму је нужан. Они други језик не разумеју – категоричан је Раковић.

Шта је још Александар Раковић изјавио поводом догађаја у Црној Гори погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.

МИРОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Скуп у ЦГ опомена и режиму у Србији шта ће му се десити ако подели КиМ

Народни скуп одржан у суботу је потврда да је Српска православна црква најпопуларнија и најпоштованија институција у Црној Гори и да митрополит Амфилохије и владика Јаоникије имају већу подршку од клептомана Ђукановића и његовог режима.

Овако за „Србин инфо“ коментарише професор др Дејан Мировић и наглашава да је окупљање народа у Црној Гори и оштра порука властима у Србији.

– Ово је опомена и режиму у Србији и порука шта би могло да му се деси ако и даље буде инсистирао на некаквој подели Косова, споразуму са Приштином и издаји српских светиња на КиМ – истиче Мировић.

Наш саговорник сматра да ће суботњи скуп бити и ветар у леђа црногорској опозицији, за коју каже да је и поред бројних међусобних разлика, много боље организована од српске.

– СПЦ у Црној Гори окупља око 60 одсто становништва. Ако се зна да је 70 одсто православно, јасно је да на Милове несрећнике и секташе отпада мање од десет одсто становника – констатује Мировић.

Шта је још Дејан Мировић изјавио поводом догађаја у Црној Гори погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.

КОСТИЋ (ДВЕРИ) ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Мило да се опамети и не уведе Црну Гору у крвопролиће и грађански рат

Надам се да ће данашњи скуп у Подгорици бити јасна порука Милу Ђукановићу да је народ у Црној Гори уз СПЦ и да ће се дозвати памети и спречити потезе који могу да доведу до крвопролића и грађанског рата.

Ово са лица места поручује Иван Костић, посланик покрета Двери у Скупштини Србије и једини српски политичар који је присуствовао скупу у Подгорици.

– Заиста се окупио велики број људи и свештенства. Дошло би и много више да није било блокада и овако велике врућине. Било је људи и из Херцеговине и са Косова и Метохије. Посебно бих издвојио свештвенство СПЦ и грађане Црне Горе који су јасно ставили до знања да ће и својим животима братити светиње – преноси утиске из Подгорице Иван Костић.

Посланик Двери открива и да је на граници заустављен аутобус из Београда који је кренуо на протест и да су путници стигли тек неколико сати после завшетка целог догађаја.

– Срамота је и то што дражва Србија не реагује овим поводом, што се у српским медијима слабо извештава о покушају отимања СПЦ, што сам скупу у Подгорици присуствовао само ја од српских политичара. Све ово је додатна срамота за Александра Вучића и Владу Србије – рекао је Костић.

 

Шта је још Иван Костић изјавио поводом догађаја у Црној Гори погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!