Прочитај ми чланак

Валентин Инцко: Најава референдума у Републици Српској штети улагањима

0

valentin-incko

БAЊAЛУKA – Високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко сматра да питање наjављеног референдума у Републици Српскоj о раду Суда и Tужилштва БиХ и овлашћењима високог представника изузетно штети улагањима и оцењуjе да БиХ и њени грађани каскаjу за регионом.

Инцко од власти Српске очекуjе да оставе, како каже, антидеjтонски референдум по страни и престану с оспоравањима Деjтонског мировног споразума и мера коjе су предузете како би се таj споразум спровео.

„Oни себи jедноставно не могу да приуште више политичког авантуризма, попут овог референдума. Mоj став према овом питању неће се мењати и будите уверени да ћу истраjати на придржавању одредби Oпштег оквирног споразума за мир“, поручуjе Инцко.

У интервjуу „Независним новинама“, између осталог, упутио jе критике на рачун политичке елите у БиХ, за коjу каже да jе фокусирана на задржавање своjих привилегиjа и да jе „протраћила“ целу децениjу.

„Политика деструктивности из последњих десет година мора постати ствар прошлости. Потребан нам jе нови приступ коjим се грађани стављаjу на прво место и коjи убрзано доноси конкретан напредак“, сматра Инцко.

(Танјуг)