Прочитај ми чланак

УЗ БЕОГРАД И НИШ, СУТРА СЕ (18х) ПРОТЕСТИМА ПРИКЉУЧУЈЕ и Крагујевац!

0

Сутра се у 18 часова на тргу испред Робне куће у Крагујевцу одржава протест под називом „Буди један од пет милиона – Крагујевац“.

Позив за протест се шири друштвеним мрежама, а у поруци која стиже грађанима пише да изађу у суботу на трг ако желе да кажу доста лажима и лоповлуку, не пребијању недужних, да зауставе даље урушавање институција у Србији, и ако желе да престане бахаћење и богаћење појединаца и да више не живе као понижене особе.

Наводи се да нема никаквог програма, не планирају се никакви говори. Како се наводи, искористиће „два најјача могућа оружја“- бројност и пиштаљку.

„Звиждаћемо заједно за престанак пропадања Србије. Не желимо страначку обојеност, желимо само да свако од нас покаже свој став, достојанствено и гласно“, наводи се у позиву.

Протести грађана против насиља под слоганом „Један од пет милиона“ одржавају се у Београду сваке суботе од 8. децембра због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића, али су захтеви демонстраната у међувремену проширени.

„Протести показали да Србија неће више да трпи и ћути“

Председник Србије Александар Вучић је после првог протеста 8. децембра рекао да неће подлећи притиску улице, макар на протесте изашло пет милиона људи, да би после трећег окупљања у центру Београда рекао да је спреман да саслуша незадовољне грађане, али не и представнике опозиције.

Вучић опозицији: Шетајте до миле воље, нећу вам испунити ни један захтев

Протест под истим називом најављен је за 11. јануар у Нишу, а организоваће га Покрет младих „За Ниш без страха“ од 18 сати на Тргу краља Милана.

Подсећамо, Ниш ће први протест имати већ сутра (18х) на истом месту, када ће професор медицине Саша Живић са својим студентима дићи глас против диктатуре.

Окупљање ће, сада већ традиционално, бити и у Београду, на платоу испред Филозофског факултета, такође у 18 часова.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!